Hírek Ipari drónok

Drónos csapat is bekerült a NAK TechLab inkubációs programba

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által életre hívott NAK TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az ágazatot.

A 3 hónapos programban résztvevő startupok üzleti képzésekkel, intenzív workshopokkal, valamint agráripari, üzletfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva tökéletesíthetik digitális fejlesztésüket. A NAK Tech Lab egyedülálló lehetőség, hogy a startupok vezető nagyvállalati partnerekkel dolgozzanak a piacot meghódító megoldásokon.

Az inkubációs program három részből – úgynevezett sprintből – áll. A jelentkezők közül a legígéretesebb 13 csapat kapott meghívást az első sprintre, a háromnapos kiválasztási eseményre (bootcamp), ahonnan 8 startup jutott be a program későbbi szakaszaiba.

A NAK TechLab inkubációs programba sikeresen bekerült az Alzagro csapata is, akik egy automata gabonamintázó és minőségvizsgáló drónt fejlesztenek. A fejlesztett alkalmazás javaslatot ad a mintavételi pontokra, a mintázási útvonalra, így teljes keresztmetszetből vehető minta, amiket emberi beavatkozás nélkül, a drónon lévő tárolókba elkülönítve tud gyűjteni. A mintavétel során lehetőség nyílik a gabona fehérje-, sikér- és nedvességtartalmának vizsgálatára is. A megoldással a mintavételezés folyamata automatizálható és egyszerűsíthető. www.alzagro.com

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Szólj hozzá