Hírek

Drónok nyüzsögnek a Walmart áruházak körül

A drónok 30 perc alatt kiszállítják a termékeket a floridai Winter Havenben található Walmartból. Ma már hét államban érhető el a szolgáltatás. A Walmart és több nagy vállalat, köztük az Amazon is, csatlakozott a drón kiszállításhoz az elmúlt években. A Walmart 2020-ban kezdte a kiszállítások tesztelését, majd 2021-ben bejelentették, hogy befektetnek a DroneUp drónos logisztikai megoldásokat nyújtó cégbe.

Az amerikai Wal-Mart Stores céget 1962-ben alapították, ma a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége és árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalata.

Walmart részére eddig csak kb. 1.300 méter sugarú körben volt engedélyezett a drón kiszállítás, de amint a Szövetségi Légiközlekedési Hatóság (Federal Aviation Administration) engedélyezi, több mint 3 kilométeres körzetben is lehetségessé válik a az.

Az áru egy 4 és fél kg-os dobozban érkezik, amelyben két kenyér fér el. Több mint 10.000 termék kiszállítása lehetséges, kivételt képeznek a vényköteles gyógyszereket. Nincs minimális rendelési összeg, a szállítási díj egységesen 3,99 USD.

A Walmart szerint a drónközpontok 6.000 szállítást hajtottak végre tavaly.

Az öt legnépszerűbb vásárlói rendelés a drónos kiszállításnál:

  • Süti és jégkrém
  • Citrom
  • Rotisserie csirke (sült csirke)
  • Red Bull energiaital
  • Papírtörlő

Szólj hozzá