Hírek

Drónokat ígért az Európai Bizottság Bulgáriának a határvédelemhez

Az Európai Bizottság készen áll arra, hogy mindent átadjon Bulgáriának, ami a Törökországgal közös határ megfigyeléséhez és őrzéséhez szükséges. Ezt Ursula von der Leyen elnök mondta az Európai Parlamentben. Brüsszel nem hajlandó a határ menti védőkerítéseket finanszírozni, azonban mindent megtesz, hogy megállítsa az illegális migránsforgalmat a teljes balkáni útvonalon. 

bulgarian EU

Bulgarian and European Relations Concept Image – Flags of Bulgaria and the European Union Fading Together

A legsürgetőbb megoldásra váró probléma jelenleg a Bulgária és Törökország közötti szárazföldi határ. “Megerősíthetjük annak biztonságát felügyeleti eszközökkel, korszerűsíthetjük az infrastruktúrát, és olyan berendezéseket szállíthatunk, mint a drónok, radarok és megfigyelőberendezések” – mondta Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Hamarosan Brüsszelben rendkívüli ülést tartanak a 27-ek állam- és kormányfői, a találkozó egyik központi témája a “migráció” lesz. Hogy pontosan milyen eszközöket, azon belül is mennyi és milyen drónokat kaphat Bulgária a török határszakasz védelmére, az majd a szakpolitikusi egyeztetések után derül csak ki.

Szólj hozzá