Hírek Ipari drónok

Drónok a tűzvédelemben – bevetésen a DJI M30T

Az Erdődy Tamás Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület felvételén a 2022. július 13-14-én a Kiskunsági Nemzeti Parkban keletkezett tűzeset dokumentálása látható. A tűz a Katasztrófavédelem és a tűzoltó egyesület segítségével, drónos támogatással került megfékezésre.

Az Erdődy Tamás Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület, amelynek stratégiai tagja a Duplitec Kft. több alkalommal változó, a legmagasabb fokozatban tomboló tűznél emelte sikeresen magasba a DJI M30T drónját a Kiskunsági Nemzeti Park területén.

A Duplitec Kft. drónpilótája, Süli Andor által vezetett légijármű kamerájának segítségével a Bács-Kiskun megyei tűzoltók előtt még ismeretlen fellángolásokat és izzásokat sikerült felderíteni és így az oltásban résztvevőket célzottan ezekre a helyekre irányítani. Az eszközzel a tűzvizsgáló munkáját is hatásosan lehetett támogatni azáltal, hogy meg tudták állapítani a tűz vélhető keletkezési helyét, a lángok terjedési irányát, a tűzzel érintett terület nagyságát.

Dr. Farkasinszky Lóránt ezredes a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője elismerte és megköszönte az Erdődy Egyesület munkáját.

Szólj hozzá