Hírek

Drónnal a szabályszegők ellen Tolnában

A Rendőrség munkatársai az utóbbi időben rendszeresen vetnek be drónt a közúti ellenőrzések alkalmával. Ezúttal a Tolna vármegyei rendőrök 19 szabályszegővel szemben jártak el.

Tolna vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2022. december 28-án fokozott közlekedési ellenőrzést szerveztek, mely során a szabálysértők kiszűrésére drónt is bevetettek. A rendőrök a néhány órás akció alkalmával ezúttal az elsőbbség, az előzés, a kanyarodás szabályainak betartására, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára és az ittas sofőrök kiszűrésére fókuszáltak – olvasható a police.hu oldalán.

A nap folyamán 19 olyan közlekedővel szemben jártak el a rendőrök, akik valamilyen közlekedési szabályt megsértettek. 160 sofőrrel fújattak szondát, akik közül egy esetben pozitív értéket mutatott a készülék. Három közlekedő nem használta a biztonsági övét, és akadt egy olyan sofőr is, aki a piros lámpán hajtott át. Voltak, akik menet közben kézben tartott mobiltelefont használtak, illetve olyanok is, akik a Stop tábla jelzése ellenére nem álltak meg, ami nagy baleseti kockázatot jelenthet, ugyanis számos sérüléses baleset történik az elsőbbség meg nem adása miatt. Volt olyan sofőri is az ellenőrzöttek között, akinek nem volt jogosítványa, ennek ellenére a volán mögé ült.

Forrás: police.hu – Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szólj hozzá