Hírek

Drónfelvételekkel operál a Valan – Az angyalok völgye

Mától látható a mozikban a Valan – Az angyalok völgye című lélektani krimi, Bagota Béla első nagyjátékfilmje, melynek főszereplője 22 évvel korábban eltűnt húga ügyében nyomoz egy hegyek közé ékelt erdélyi bányavárosban.

A film forgatókönyvét is jegyző Bagota Béla az MTI-nek elmondta, hogy fiktív történetről van szó. A film alapötletét egy egyszerű álomkép adta: egy hóangyalt látott maga előtt, amely egy kislány képével fonódott össze, aki eltűnt.

Valan

A Valan – Az angyalok völgye a skandináv bűnügyi történetek nyomvonalán haladó thriller. A filmet Sepsiszentgyörgyön, Brassóban és Budapesten is forgatták, de fő helyszíne az erdélyi bányaváros, Balánbánya. A magas hegyek közé ékelt, hófödte, részben lakatlan település tökéletes terepet adott a titkokkal teli krimihez.

A filmben sok lélegzelelállító – drónokkal készült – légifelvétel látható, melyeket egy brassói csapat segítségével forgattak. Bagota Béla elmondta, a drónfelvételekkel egy elemeltebb, tágabb perspektívából szerették volna megmutatni a közeget. A film atmoszférája szempontjából is fontosak ezek a képek, amelyek utalnak arra, ahogy Isten lenéz saját, gyarló teremtményeire.

Forrás: MTI

Szólj hozzá