Hírek

Drón vezette a rendőröket a lopott lakókocsikhoz

Négy lopott lakókocsit találtak meg az angliai rendőrök, miután egy rendőrségi drón segítségével követtek egy lehetséges nyomot Nottinghamshire-ben. A lakókocsikat január 2-án lopták el egy lincolnshire-i telephelyről, miután az elkövetők áttörtek egy kerítést.

Négy lopott lakókocsit találtak meg az angliai rendőrök

A Bassetlaw Reacher csapatának nyomozása a rendőröket az A1-es autópálya közelében, a harworthi Blyth Roadon található telephelyre vezette, ahol bevetettek egy drónt, és kiszúrták az ellopott járműveket. A lakókocsikat ezután a rendőrök visszaszerezték, miközben egy kisebb kannabiszültetvényt is felfedeztek a helyszínen.

Paul Henson, a Nottinghamshire-i rendőrség drónokkal foglalkozó csoportjának munkatársa elmondta: “Ez egy újabb jó példa arra, hogy drónjainkat hogyan használhatjuk a bűnügyi nyomozásban. Ez alkalommal sikerült megerősítenünk a gyanúnkat azáltal, hogy madártávlatból láthattuk a helyszínt, így pontosan azt találtuk, amit kerestünk.”

A angliai rendőrségi drónok felhasználási területei közé tartozik a tömegellenőrzés, az eltűnt személyek felkutatása és a bűncselekmények gyanúsítottjainak felkutatása is.

Hayley Crawford felügyelő, Bassetlaw kerületi parancsnoka elmondta: “A csapatom és én egy nagyon nagy vidéki területet felügyelünk. Az olyan új erőforrások, mint a drónok – ahogy ez az eset is mutatja – nagyon hatékonyan használhatók arra, hogy a bűnözőktől megóvjuk környezetünket.”

Szólj hozzá