Hírek

Drón segítségével találták meg az eltűnt idős házaspárt

Újabb sikert könyvelhet el a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége Légi Felderítő Szolgálata. A polgárőrök többórás keresést követően drón segítségével találták meg a hétfőn Pécsről eltűnt idős házaspárt.

drónnal találták meg az eltűnt személyeket

Forrás: Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége

 
Egy családi ház tető- és padlástere gyulladt ki október 10-én reggel Pécsen, a Bogár utcában. A tűzesethez a pécsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzeset kapcsán személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének okát a hatóságok még vizsgálják.

A rendőrség a beszerzett adatok alapján megállapította, hogy az ott lakó házaspár október 9-én 16 óra és 10-én 7 óra között ismeretlen helyre távozott, azóta nem adtak életjelet magukról. A lakosság segítségét kérték az eltűnt személyek felkutatásában.

A Nagykozári Polgárőr Egyesület hétfőn értesült az eltűnt idős házaspárról – akik korábban nagykozári lakosok voltak – és három fővel az eltűnt személyek keresésére indult. Október 11-én felkérést kapott a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége is, hogy drónnal segítsék egy erdős területen az eltűnt idős házaspár keresését.

Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége drónpilóta

Forrás: Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége

 
A déli órákban a Szövetség Légi Felderítő Szolgálatának drónpilótája egy DJI Mavic 2 Enterprise Dual drón segítségével Pécs-Vasas mellett az erdőben megtalálta a keresett gépjárművet és benne az eltűnt személyeket. A polgárőr drónpilóta értesítette a hatóságokat, így a mentőszolgálat stabil állapotban vitte kórházba az idős házaspárt.

Szólj hozzá