Drónok kora

Drón rajongók figyelem, augusztus 6-án RepTár Drone Day-t rendeznek Szolnokon

A drónok és a drón technológia iránt érdeklődve idén augusztus 6-án megéri Szolnok felé venni az irányt. Olyan komplex rendezvény kerül ugyanis megrendezésre, aminek láttán minden drónos lelkületű embernek felcsillan a szeme. Máris mutatjuk a részleteket.

II. Reptár Drone Day

Pontosan mi is az a RepTár Drone Day?

Lényegét tekintve egy egésznapos rendezvény a drónok és a drón technológia szerelmeseinek. Egy informatívan szórakoztató program, ahol kicsik és nagyok testközelből ismerkedhetnek a pilóta nélküli repülés friss és ropogós vívmányaival.

A RepTár Drone Day névre keresztelt esemény második alkalommal kerül lebonyolításra. A dátum 2022. augusztus 6-a, a helyszín pedig a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum területe. Egy egész napos programra érdemes készülni, ahol a múzeum által kínált élményelemeken túl is bőven akad majd látnivaló:

  • lesz egy lélegzetelállító 4D mozi;
  • szimulátor;
  • speciális csúszó pálya;
  • 3D karika és a Pilótapont;
  • nem beszélve az érdekesebbnél érdekesebb bemutatókról, amivel készülnek a kiállítók.

Amiért megéri augusztus 6-án Szolnokra látogatni

Nyomós érv lehet az úgynevezett Drone Eye program. Aminek a keretei között profi szakkommentátor közvetítésén keresztül szemlélhető majd Szolnok városa és közvetlen környezete, természetesen a múzeum területének felülnézetével egyetemben.

Az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a RepTár Drone Day-en közelről lehet majd ismerkedni a videós, rendőrségi, katonai és mezőgazdasági drónokkal. Bár ezen lehetőségek egyike sem akármi, de a legjobbat még nem is mondtuk!

Elvégre drónpilótaként nem mindennap próbálhatja ki magát az ember. Vagyis személyesen át lehet élni és meg lehet azt tapasztalni, mekkora kihívást jelent akadályokon átrepülni és drónt irányítani. Ráadásul egy kiállított drónszimulátor arra is lehetőséget biztosít majd, hogy egymással is összemérjétek, kinek fekszik jobban a drón koordinálás mestersége.

Megéri tehát a naptárba vésni augusztus 6-át és a RepTár Drone Day-t

Nem akármilyen élménynek ígérkezik az sem, hogy nap folyamán több alkalommal is beindítanak egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtóművet. Emellett jelen lesz kiállítóként, illetve előadóként a HM EI Zrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a MyActionCam Magyarország, a Magyarországi Drón Koalíció, a Drónpilóták Országos Egyesülete, és a Légtér.hu Kft. is.

Tőlük rengeteg érdekességet lehet majd megtudni a virtuális légiforgalom irányításáról. Megismerhető lesz annak a módja, hogy miként lehet irányítani és szervezni a légi forgalom áramlását egy repülőtéren vagy a légtérben.
Plusz arra a nem elhanyagolható kérdésre is transzparens válasz kapható, hogyan is néz ki 2022-ben a legális drónrepülés.

Mi kell ahhoz, hogy mindennek részesei legyetek?

  • Tegyétek szabaddá augusztus 6-át.
  • Váltsatok belépőt a RepTárba.
  • Illetve tájékozódjatok a részletes programról a rendezvény Facebook oldalán.

Szólj hozzá