Hírek Ipari drónok

DJI Mavic 3 Multispectral a precíziós mezőgazdasághoz

Örömmel jelentette be a Duplitec Kft. a napokban, hogy megérkezett a DJI agrár dróncsaládjának legújabb tagja, a Mavic 3 Multispectral. Az új drón főbb jellemzői az RTK pontos, valós idejű NDVI-térkép és terepkövetés, 20 MP-es RGB kamera, 4x 5 MP-es spektrális kamerák (Green, Red, Red-Edge, Near-Infrared), DJI Smartfarm szoftver és DJI Terra hozzáférés.

A Mavic 3 Multispectral – más néven Mavic 3M – súlya kevesebb, mint egy kiló (951 gramm), ezért könnyen hordozható. Akkumulátorának (mely 5.000 mAh-s) üzemideje akár 43 perc is lehet, így egyetlen repülés során akár 200 hektár terület feltérképezését is el tudja végezni.

Az új drón “kettő az egyben” kamerarendszerrel rendelkezik az információk széles skálájának megtekintésére és összegyűjtésére, amelyeket a felhasználók már akár a terepen eredményekké alakíthatnak.

RGB kamerája 4/3″ CMOS, 20 megapixeles képérzékelővel és mechanikus zárral van felszerelve, amelynek maximális sebessége 1/2000. Nagy sebességű sorozatfelvételek készítésére képes a leggyorsabb, 0,7 másodperces intervallummal.

DJI Mavic 3 Multispectral  kamera

Az RGB-kamera mellett egy négylencsés multispektrális kamerát is tartalmaz, így nagy pontosságú légi felméréseket tesz lehetővé. Mindegyik kamera 5 millió képpont rögzítésére képes, és a következő hullámhosszakat pásztázza:

  • Zöld (G): 560nm ± 16nm
  • Vörös (R): 650 nm ± 20 nm
  • Vörös szél (RE): 730 nm ± 20 nm
  • Közeli infravörös (NIR): 860 nm ± 26 nm

A drón beépített napfényérzékelővel is rendelkezik, amely az utólagos kalibráláshoz a besugárzási értékeket veszi fel. A napfényszintek beállításával pontosabb NDVI-eredményeket és jobb adatokat kaphatunk, időjárástól és évszaktól függetlenül.

DJI Mavic 3 Multispectral  RTK

A Mavic 3M egy RTK modullal is rendelkezik, amely centiméteres szintű pozicionálást tesz lehetővé. A drón, a kamerák és az RTK-modul mikroszekundumos szinten szinkronizálva vannak, hogy pontosan megadják a megfelelő pozícióinformációt, így nincs szükség földi ellenőrző pontokra.

A Mavic 3M O3 videoátvitellel van felszerelve, amely két csatornás adójeleket és négy csatornás vevőjeleket integrál, és támogatja a rendkívül nagy, 15 kilométeres átviteli távolságot. A nagyobb biztonság érdekében a drón teljes, körkörös akadályérzékeléssel van felszerelve, amely minden irányban érzékeli az akadályokat, és segít pontosan kikerülni azokat.

A Mavic 3M kettős kamerarendszere segít a gazdáknak információt gyűjteni a termés állapotáról, és így jobban nyomon követni annak növekedését. Pontos adatokat szolgáltathat a precíziós növényvédelemhez is, segítséget nyújtva a termés rendellenességeinek észlelésében és a növény-egészségügyi elemzések elvégzésében.

DJI Mavic 3 Multispectral box

Az új, könnyedén hordozható drón a mezőgazdasági felhasználáson túl, a természeti erőforrások felméréséhez is hasznosnak bizonyulhat.

A DJI Mavic 3 Multispectral drónnal kapcsolatos további információkért keresd a Duplitec Kft. kollégáit az agro@duplitec.hu vagy az enterprise@duplitec.hu e-mail címek egyikén.

Szólj hozzá