Dróntechnológia Hírek

A Collins Aerospace 1 megawattos generátort fejleszt drónokhoz

A 2018-ban alapított Collins Aerospace egy amerikai technológiai vállalat , amely a világ egyik legnagyobb repülőgép- és védelmi termékszállítója. Székhelye az észak-karolinai Charlotte-ban található. A cég most bejelentette, hogy egy 1 megawatt teljesítményű elektromos generátort fejleszt a jövőbeli amerikai légierő pilóta nélküli katonai drónjainak meghajtására.

aas

A fejlesztés célja egy olyan hibrid meghajtási architektúra kifejlesztése, amely növeli az üzemanyag-hatékonyságot, csökkenti a légi utántöltést és maximalizálja a repülőgép hatótávolságát, továbbá csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A Collins 2024-ig szállítja a generátort az AFRL-nak (US Air Force Research Laboratory – az Amerikai Légierő Kutató Laboratóriuma) és elvégzi a kapcsolódó teszteket.

Katonai volta miatt túl sok minden nem látott napvilágot a fejlesztéssel kapcsolatban, annyit még is tudni lehet, hogy a projekt munkálatai a Raytheon fejlett villamosenergia-rendszerekkel foglalkozó laboratóriumában zajlanak majd, Rockfordban, Illinois államban. A Raytheon másik leányvállalata, a Pratt & Whitney a projekt teljes időtartama alatt tanulmányozni fogja az elektromos generátor jövőbeli motorintegrációs lehetőségeit. A Pratt & Whitney neve jól cseng a polgári repülégépiparban is, hiszen például a Airbus A321 NEO szupercsendes hajtóműveit is ők gyártják.

Henry Brooks 500x500 1

“Miközben a jövőbeni katonai repülőgépek folyamatosan formálódnak, egy dolgot tudunk, hogy ezeknek az eszközöknek a megawatt tartományban lesz szükségük elektromos energiára” – mondta Henry Brooks , a Collins Aerospace Power & Controls elnöke (képünkön).

Szólj hozzá