Hírek Ipari drónok

Berlinben járt az IKEA által is támogatott magyar startup

Ipari újításokkal foglalkozó feltörekvő magyar informatikai vállalkozások mutatkoztak be csütörtökön Berlinben vezető német autóipari társaságok startupokkal foglalkozó szakértőinek.

A Startup Campus Berlin program az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. kezdeményezésére jött létre, a kelet-közép-európai régióból és Magyarországról több tucat cégnek teremti meg a külpiacra jutás lehetőségét a német fővárosban. A berlini magyar nagykövetséggel együttműködésben rendezett csütörtök esti fórumon több magyar járműipari és feldolgozóipari startup mutatkozhatott be a Continental, a Bosch, az Audi és a Daimler szakembereinek.

Köztük volt az Aeriu is, amely a dróntechnológia és a mesterséges intelligencia egyesítésével automatizál raktározási és logisztikai folyamatokat. Egyszerű, kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftverjével olcsó, alacsony energiaigényű és gyors megoldást kínál leltározási feladatokra.

A társaság vezetője, Ellenrider Gergely prezentációjában egyebek mellett kiemelte, hogy megoldásaikkal elnyerték a világ egyik legnagyobb lakberendezési vállalatának, az IKEA-nak a támogatását, szolgáltatásaik így világszerte több száz raktáráruházban jelennek meg.

Az Aeriu tevékenysége megismerhető az alábbi videóból.

Forrás: Aeriu, MTI

Szólj hozzá