fbpx
Hírek Ipari drónok

Berlinben járt az IKEA által is támogatott magyar startup

Ipari újításokkal foglalkozó feltörekvő magyar informatikai vállalkozások mutatkoztak be csütörtökön Berlinben vezető német autóipari társaságok startupokkal foglalkozó szakértőinek.

A Startup Campus Berlin program az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. kezdeményezésére jött létre, a kelet-közép-európai régióból és Magyarországról több tucat cégnek teremti meg a külpiacra jutás lehetőségét a német fővárosban. A berlini magyar nagykövetséggel együttműködésben rendezett csütörtök esti fórumon több magyar járműipari és feldolgozóipari startup mutatkozhatott be a Continental, a Bosch, az Audi és a Daimler szakembereinek.

Köztük volt az Aeriu is, amely a dróntechnológia és a mesterséges intelligencia egyesítésével automatizál raktározási és logisztikai folyamatokat. Egyszerű, kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftverjével olcsó, alacsony energiaigényű és gyors megoldást kínál leltározási feladatokra.

A társaság vezetője, Ellenrider Gergely prezentációjában egyebek mellett kiemelte, hogy megoldásaikkal elnyerték a világ egyik legnagyobb lakberendezési vállalatának, az IKEA-nak a támogatását, szolgáltatásaik így világszerte több száz raktáráruházban jelennek meg.

Az Aeriu tevékenysége megismerhető az alábbi videóból.

https://www.facebook.com/aeriu/videos/299092377442183/

Forrás: Aeriu, MTI

Szólj hozzá