Hírek Ipari drónok

Az Antwerpeni-Bruges-i kikötő várhatóan Európa első hivatalos U-space légtérévé válik

Új, minősített, csúcstechnológiás UTM DronePortal-t építenek ki az Antwerpeni kikötőben. A szolgáltatások most már a Bruges-i kikötőt is magukban foglalják. Ez a fejlesztés kulcsfontosságú lépés a PoAB légtér felé.

Nevtelenkikoto1

A DronePortal már működik az Antwerpeni kikötő területén 2021 márciusa óta, és több mint 5000 repülésen vannak túl. A PoAB DronePortal frissítés kulcsfontosságú. A legújabb fejlesztések magukban foglalják az optimalizált automatikus jóváhagyásokat, a drónműveletekkel való jobb integrációt, valamint a felhasználói felület és felhasználói élmény javításokat is.

Az Antwerpeni-Bruges-i kikötő várhatóan Európa első hivatalos U-space légtérévé válik, ami jelentős mérföldkő az ember nélküli légi műveletek terén. Az Antwerpeni-Bruges-i kikötő a drón tevékenységek központjává vált, Belgiumban itt folyik a legtöbb drónrepülés.


Erwin Verstraelen, az Antwerpeni-Bruges-i kikötő Digitális Információs és Innovációs Főtisztviselője úgy fogalmazott: „Az innováció elfogadása stratégiánk központjában áll, és ez a partnerség a SkeyDrone-nal és az Unifly-val megerősíti elkötelezettségünket a smart megoldásokat biztosító kikötő kialakítása iránt. Együtt formálunk egy új határt az ember nélküli légi műveletek terén”.

Az Antwerpen-Bruges kikötő:

Az Antwerp-Bruges-i kikötő évi 271 millió tonnás összteljesítményével a világkereskedelem és ipar kritikus csomópontja. A kikötő kulcsfontosságú összekötő kapocs a konténerek, ömlesztett áru kezelésében és a járművek áteresztőképességében. Antwerp-Bruges kikötője 1400 vállalatnak ad otthont, és Európa legnagyobb integrált vegyipari klasztere is itt működik. A kikötő közvetlenül és közvetve összesen mintegy 164 000 munkahelyet biztosít, és 21 milliárd euró hozzáadott értéket termel.

 

Szólj hozzá