Dróntechnológia Hírek

Az amerikai álom – Túl sokáig engedtük át a drónok építését Kínának és más országoknak

“Túl sokáig engedtük át a drónok építését Kínának és más országoknak”mondta Spencer Cox kormányzó. “Ennek most vége, a cél, hogy Utah legye a dróngyártás központja. A Teal egy kiemelkedő cég, amely új szintre helyezi a védelmi drónkat.”

matus3

Spencer Cox Utah állam kormányzója (Republikánus Párt – fenti képünkön jobb szélen, a távirányítóval a kezében) nemrégiben meglátogatta a Teal Drones Salt Lake City-beli központját.

A Teal Drones-t 2015-ben alapította az akkor 17 éves George Matus. A vállalat startupként indult, és azóta kiterjesztette értékesítését a vállalati és kormányzati szektorra. A Teal Drones kifejlesztette a Golden Eagle-t. A kisméretű drón nagy felbontású és FLIR technológiával (hőkamera) van ellátva. Cége fejlesztette a Skypersonic-ot is, a drónt, amit kifejezetten belső terekbe és veszélyes környezetbe szántak.

matus

A Teal drónjai a leggyorsabbak között vannak a piacon. George Matus  a Forbes magazinnak adott interjújában úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy a drónok sokkal többet jelenthetnek repülő kameráknál, és mindenki számára elérhetőnek kell lenniük.

2021-ben a Teal Drones-t felvásárolta a Red Cat Holdings, Inc., amelynek székhelye eredetileg Hemetben, Kaliforniában található, most pedig San Juanban, Puerto Ricóban. A Red Cat egy katonai technológiai szolgáltató a drónipar számára.

A kormányzó látogatása alkalmával a Teal Drones bemutatta a vállalat dróntechnológiáját, beszéltek a vállalat repülési és védelmi iparra gyakorolt hatásáról, valamint a lehetőségekről és kihívásokról. A kormányzó egy új, fejlesztés alatt álló Teal katonai drónt is láthatott.

“Tárgyaltunk arról, hogy az állam hogyan tudja támogatni” – mondta a Teal alapítója és vezérigazgatója, George Matus. „A Teal Drones számára a határ a csillagos ég és hálásak vagyunk a kormányzónak a cégünk iránti érdeklődés és a repülési és védelmi szektor fejlesztéséért.”

matus2

A cég „Blue UAS” minősítést kapott, amellyel hivatalos beszállítója lehet az amerikai hadseregnek. A Teal egyike annak a három dróngyártónak, akiket meghívtak, hogy részt vegyenek az amerikai hadsereg felderítő programjában (SRR T2). Az SRR T2 program egy hordozható kisméretű, legénység nélküli légi rendszert (SUAS) kíván szállít a hadseregnek.

matus2

Cox kormányzó látogatását a Teal Drones központjában az újonnan létrehozott Utah Aerospace and Defense Association (UADA) szervezte. Az UADA-t 2022-ben hozták létre, hogy megoldja az innovációval, a munkaerő-fejlesztéssel és az ellátási láncokkal kapcsolatos kihívásokat a repülőgépiparban és a védelmi iparban működő vállalatok számára.

Szólj hozzá