Hírek Ipari drónok

AirWorks konferencia: A DJI bemutatta az ipari drónok jövőjét

A napokban 46 ország közel 600 drónszakértője vett részt Las Vegasban a DJI AirWorks konferencián. A piacvezető dróngyártó a rendezvényen mutatta be először bázisállomás rendszerét, a DJI Dock-ot, valamint eddigi legnagyobb növényvédelmi drónját, az Agras T40-et is.

DJI AirWorks 2022

DJI AirWorks 2022

 
Az AirWorks a DJI eszközeit használók éves találkozója, melyen a gyártó bemutatja legújabb technológiai ötleteit. Az idei felhasználói konferencia immár a hatodik alkalom, viszont az első, amelyet a járvány után személyes jelenlét keretében rendeztek meg.

Magyarországot a MyActionCam és a HRP Europe Kft. vezetői képviselték

Magyarországot a MyActionCam és a HRP Europe Kft. vezetői képviselték

 
A konferencia résztvevői megtekinthették a DJI Dockot, a programozható, távoli vezérlésű drón bázisállomást, amely lehetővé teszi, hogy a DJI M30 drón teljesen automatizált repüléseket hajtson végre. Bár a terméket idén tavasszal jelentették be, a mostani rendezvény az első alkalom, hogy élőben is megmutatta a gyártó az eszköz képességeit.

DJI Dock - AirWorks

DJI Dock – automatizált drón bázisállomás

 
A Dock képes megvédeni a drónt az időjárás viszontagságaitól, felkészíteni a startra, leszálláskor fogadni, letölteni az általa rögzített adatokat és feltölteni az akkumulátorát – mindezt úgy, hogy közben figyeli a levegőben vagy a földön lévő akadályokat.

A konferencia résztvevői megismerhették a DJI legújabb mezőgazdasági drónját, az Agras T40-et is, amely akár 40 liter permetszer kijuttatására képes egy repülés során. A nagyobb teljesítményű motorokkal és fejlettebb fúvókákkal a T40 egy óra alatt sikeresen le tud permetezni akár 21 hektárt, de a drón más fejlesztésekkel is rendelkezik, például olyan kamerákkal, amelyek repülés közben térképezik fel a szántóföldet.

DJI Agras T40 - AirWorks

DJI Agras T40

 
A rendezvényen az új felszerelések bemutatása mellett workshopokat, panelbeszélgetéseket és szakmai előadásokat is tartottak, hogy a résztvevők egy kicsit többet megtudjanak arról, hogyan váltak a DJI termékei a mindennapi munka eszközévé világszerte; hogyan bővítették a dróngyártó partnerei az ökoszisztémát saját hasznos teherrel és szoftverrel; és hogyan fejlesztik ki a DJI termékeit használó vállalkozások az iparágspecifikus integrációkat, hogy ezzel is hatékonyabbá tegyék munkájukat.

Képek forrása: Damak Ferenc / MyActionCam / HRP Europe Kft.

Szólj hozzá