Hírek

A Zürichi-tóba zuhant a svájci posta drónja

Kísérleti projekt részeként szállított vért múlt pénteken a svájci posta drónja, miközben a tóba zuhant. Rendőrségi búvárok hétfőn húsz méter mélységben megtalálták, majd felszínre hozták.

A drón „nem releváns” vérmintát szállított – vagyis egy olyan mintát, amelyet korábban már elemeztek –, hogy megvizsgálják, a repülési körülmények befolyásolják-e azt – számolt be a The Local.

A pénteki járat egy projekt része volt, amelyben a svájci posta, a dróngyártó Matternet, a Zürichi Egyetemi Kórház és a Zürichi Egyetem Irchel Campus az önállóan repülő drónok felhasználásának hosszú távú képességét vizsgálta.

Bernben és Luganóban is folynak hasonló kísérletek, és eddig semmilyen incidens nem történt, ennek ellenére a svájci posta minden drónjának repülését leállítja addig, amíg nem derülnek ki a pénteki baleset okai.

Az eset jelentősen visszaveti a dróntechnológia élvonalában álló svájci postát az egészségügyi szektorban rendkívül fontos gyors szállításra képes drónok hétköznapi alkalmazásának bevezetésében.

Forrás: hirado.hu

Szólj hozzá