Hírek Ipari drónok

Drónos projekt a MATE innovációs ötletverseny egyik döntőse

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Innovázió 1.0. hallgatói innovációs ötletverseny döntőse Búza Dániel, Fórián Gergő, Vilcsek Viktor és a FEFAR-projekt!

FEFAR projekt

 
Az Innovázió 1.0 hallgatói online innovációs ötletverseny célja, hogy az Egyetem innovatív szemléletű hallgatóit, tehetségeit, valamint azok innovációs ötleteit és igényeit feltérképezze, megismerje és az ötletek továbbfejlesztését szakmailag és anyagilag támogassa.

Az NKFIH „Egyetemi ÖKO” projektjéből finanszírozott versenyre összesen mintegy 40 hallgató / csapat jelentkezett, amely döntőjébe 7 projekt jutott:

  • A HERBeer csapata alkoholmentes egészségfejlesztő üdítőitalukkal;
  • Miskolczi Dániel „Szabadföldi intenzív kertészeti öntöző rendszer” című projektje;
  • Gyuris Rita “Plantprotecting social média alapú növényvédelmi tanácsadó rendszer” című projektje;
  • A FEFAR csapatának drónos épületdiagnosztikai rendszere;
  • Pintér Levente „Precíziós kalkulátor (PrecAgriCal)” című projektje;
  • Szabó Gréta „Rovarvektoros diszpenzerek fejlesztése” című projektje;
  • Fodor Szabina „Coach Pro” applikációja.

A FEFAR-rendszer (Fotóból Előállított Felületanalitikai Rendszer) hidakról, szennyvíztározókról és egyéb létesítményekről, drón vagy egyéb eszközzel, emberi jelenlét mellett készít képeket, melyeket képelemző szoftver vizsgál meg és osztályoz a sérülés mértéke és jellege szerint, ezzel útmutatást adva a mérnököknek, hogy a konstrukció mely területeit érdemes alaposabb vizsgálat alá vetni.

A rendszer megálmodója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem három fiatal innovátora, Búza Dániel, Fórián Gergő és Vilcsek Viktor, akik a képalkotó rendszerek és mesterséges intelligencia adta előnyöket szeretnék átültetni és alkalmazni az épületdiagnosztikai eljárások során.

“A következőkben szeretnénk alaposabb irodalomkutatásokat végezni, a témában jártas szakemberekkel konzultálni, majd fejlesztési ütemtervet készíteni és mélyreható piackutatást végezni. A szakmai konzultáció már el is indult az Atlasz Mérnökiroda Kft. és a Drem Kft. munkatársaival.” – hangsúlyozza a FEFAR csapata.

A tehetséges hallgatók egyedülálló fejlesztése a MATE hallgatói ötletverseny – Innopool Campus – legjobbjai közé is bekerült, harcba szállva a legjobb hallgatói innováció címért, valamint a nagyértékű pénznyereményért, amelyet a verseny nyertese az ötlet fejlesztésére fordíthat.

Forrás: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Szólj hozzá