Dróntechnológia Hírek

A DJI Mini 3 Pro újradefiniálja, hogy mire képes egy 249g alatti drón

A DJI ma bemutatta a Mini 3 Pro-t, egy kis drónt, amely a márka nagyobb, professzionális drónjainak számos funkciójával rendelkezik.

DJI Mini 3 Pro szemből

A DJI Mini 3 Pro egy 249 grammos drón, de például a kétszer olyan nehéz Mavic Air 2 számos tulajdonságával rendelkezik. A DJI Mini 2 utódja, a profi felhasználókat célozza meg: azokat a fogyasztókat, akik többet várnak el egy dróntól.

“Amikor 2019-ben elindítottuk a Mini drónsorozatot, az volt a célunk, hogy mindenkinek megadjuk a legegyszerűbb módját annak, hogy először láthassa a világot felülről” – mondta Ferdinand Wolf, a DJI kreatív igazgatója. “A képeken és történeteken keresztül fedeztük fel, hogy egy kis légikamera mire lehet képes. Ma megosztjuk a kiváló repülési képességek, az intelligencia és a képalkotás sokoldalúságának integrációját ultrakönnyű légi kameránkban. A DJI Mini 3 Pro emeli a mércét, bizonyítva mire lehet képes egy hordozható, nagy teljesítményű kamerás drón.”

A DJI továbbfejlesztette a Mini kialakítását: a propeller karok aerodinamikusabbá váltak a hosszabb repülési idő érdekében. Az elülső és hátsó látószögű érzékelők mostantól szélesebb látószöggel rendelkeznek, hogy segítsék a drónt az akadályok elkerülésében. Ez az APAS repülési rendszerrel együtt történik: a Mini 3 Pro a legújabb, 4.0-s verzióval van felszerelve.
 

 
A DJI Mini 3 Pro kamerája 1/1,3 hüvelykes érzékelővel rendelkezik, és akár 4K felbontásban is képes képeket rögzíteni 60 képkocka/másodperc vagy HDR-ben 30 képkocka/másodperc sebességgel. A fényképek lehetnek akár 48 megapixeles felbontásúak, és RAW formátumban is készíthetők. A Mini 3 Pro kamerája tehát nagyon közel áll a nagyobb Mavic Air 2 kamerájához.

A gimbal is módosult: a stabilizált kamera felfüggesztése mostantól több szögben állítható. A gimbal képes dönthető felvételeket készíteni és negyed fordulatot is el tud fordulni a függőleges videókhoz minőségromlás nélkül. A drón minden eddiginél több automatikus funkcióval rendelkezik, a DJI Air és Mavic sorozat intelligens rögzítési módjainak teljes választéka elérhető benne.

A Mini 3 Pro 34 perces maximális repülési időre képes egyetlen töltéssel. Annak érdekében, hogy a felhasználóknak több választási lehetőséget biztosítson, a Mini 3 Pro a DJI drónok történetében először bevezet egy meghosszabbított repülési akkumulátor opciót is. Az Intelligent Flight Battery Plus maximális repülési ideje 47 perc, ami példátlan képesség egy ilyen méretű drónnál. Ehhez a meghosszabbított repülési időhöz tökéletesen párosul a Mini 3 Pro az O3 átviteli rendszerrel, amely akár 12 km távolságból is éles 1080p-s élő képet biztosít.

DJI RC

A DJI, hogy mindenki igényeit kielégítse, egy új távvezérlővel, a DJI RC-vel is bővítette termékportfólióját, melyet egy könnyű, 5,5 hüvelykes beépített érintőképernyővel láttak el. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén irányítsák a drónt anélkül, hogy a telefonjukat a vezérlőre kellene rögzíteniük.

Szólj hozzá