Dróntechnológia Ipari drónok

A DJI Matice 210-es drónját új megfigyelések során vetik be

A Sulzer & Schmid svéd technológiai vállalat a DJI Matrice 210-es drónt nemrég arra használta fel, hogy egy szélerőmű teljes körű megfigyelését bonyolítsa le. Új termékük egy 3DX HD fejlesztés, amely az M210-es drónnal kompatibilis, és olyan önálló megfigyelést tesz lehetővé, mely a cég szerint jóval költséghatékonyabb, mint amit a jelenlegi – DJI M600-as drónon futó – 3DXTM rendszer tud nyújtani.

Tom Sulzer alapító így nyilatkozott erről:

„Az általunk fejlesztett technológia igen magas képminőséget garantál, amely meghalad minden eddigi, az ipari megfigyelésben rendelkezésre álló lehetőséget. A mi drónos ellenőrzéseink rengeteg előnnyel járnak: automatizáltak – így kiküszöbölik az emberi hibafaktort –, megismételhetők, és következetes minőséget képviselnek. A legfontosabb pedig, hogy a teljes mértékben digitálisan egymáshoz illeszthető felvételek kiváló alapot nyújtanak a trend analízisek készítéséhez, és jósolhatóvá teszik a karbantartást.”

A cég másik alapító tagja, Christof Schmid elmondta:

„Örömünkre szolgál, hogy átadhattuk ezt az új megoldást, amely a vásárlóink olyan szükségleteinek kielégítését célozza, mint a magas minőségű és rutinszerű ellenőrzések végrehajtása. Arra törekszünk, hogy növeljük a rendszereink automatizáltságát minden egyes megfigyelési repülés során, azáltal, hogy erősítjük a termékeinket. Folytatni akarjuk a termékpalettánk szélesítését, és várakozásaink szerint egy új típusú megoldással is előrukkolunk az év második felében.”

Egyre több cég fordul a drónok felé a megfigyelést igénylő munkák elvégzése során. Gyakran nem csak időt és pénzt spórolhatnak így, de biztonságosabbá is teszik az eljárást azáltal, hogy nem teszik ki veszélynek a munkatársaikat.

A Sulzer & Schmid drón-alapú megfigyeléseit mutatja meg munka közben a fenti videó.

Szólj hozzá