Dróntechnológia Hírek

A DJI legújabb akciókamerája az Osmo Action 3

A mai napon bemutatta a DJI a legújabb kompakt akciókameráját az Osmo Action 3-at. A bemutató időzítése egyben kihívást is jelent a DJI-nak, mivel az új akciókamera megjelenési dátuma egybeesik a GoPro Hero 11 Black és a GoPro Hero 11 Mini bejelentésével. Érdekes verseny elé nézünk!

Az Osmo Action 3 felépítésében csupán csekély mértékben hasonlít elődjére, a moduláris felépítésű, kevesebb mint egy éve kiadott DJI Action 2-re. Ehelyett a DJI legújabb ajánlata olyan külsőt kapott, mint a sorozat első modellje, az eredeti DJI Osmo Action.

A kamera egy védőkerettel rendelkezik, amely támogatja a vízszintes és függőleges gyorskioldást is, hogy biztonságosan rögzíthessük például kormányra, sisakra. A gyorskioldó kialakítás pedig, amely először az Action 2-nél jelent meg, bevágásokat is tartalmaz a jobb tartás érdekében.

DJI Osmo Action 3 rögzítés

Az Osmo Action 3 egy 1/1,7 hüvelykes képalkotó rendszert tartalmaz, amely 4K felbontásban, 120 kép/mp sebességgel képes felvételeket készíteni, széles, 155 fokos látómezővel. Rendelkezik a DJI RockSteady 3.0 képstabilizátorral, amely még 4K/120 fps sebességnél is működik, valamint a HorizonSteady-vel, amely – a gyártó szerint – extrém körülmények között is képes szintben tartani a felvételeket. A lehetőségeket tovább növeli a HorizonBalancing, amelyet a DJI “a RockSteady és a HorizonSteady közötti tökéletes középútnak” nevez és olyan tevékenységekhez ajánl, mint például egy FPV akadályfutam.

Az 1770 mAh-s akkumulátor körülbelül 50 perc alatt tölthető teljes töltöttségre, mellyel a kamera – a gyári adatok szerint – akár 160 percig is képes rögzíteni. A hőérzékenységet javították, így akár -20 °C-on is működik, folyamatosan 4K/60 fps sebességgel. Elődje állítólag számos túlmelegedési problémával küzdött, és a műszaki specifikációk szerint csak 0 °C felett volt működőképes.

DJI Osmo Action 3 hőmérséklet

A DJI állítása szerint az Osmo Action 3 az első olyan akciókamera, amely két érintőképernyővel rendelkezik, így a felhasználó elölről és hátulról is hozzáférhet a beállításokhoz.

További funkciók közé tartozik a három mikrofonos sztereó felvétel, a külső zajok csökkentése érdekében, a hangvezérlés és a 4x digitális zoom. Ha a beépített mikrofonok nem elegendőek, az Action 3 kompatibilis a DJI Mic mikrofonnal, amely hordozható, könnyen felszerelhető, és akár 250 méteres átviteli távolsággal rendelkezik, valamint Type-C-3,5 mm-es kábeles csatlakozáson keresztül támogat egyéb külső mikrofonokat is.

DJI Osmo Action 3 kézben

Az Osmo Action 3 számos tartozékkal és kiegészítővel együtt érkezik, beleértve egy vízálló tokot a hosszabb víz alatti felvételek készítéséhez, egy védő objektív fedelet és számos különböző rögzítő eszközt. Továbbá extraként megvásárolható lesz hozzá egy olyan tok is, amely két micro SD kártya tárolására és három akkumulátor gyorstöltésére alkalmas, valamint power bankként is használható más eszközök töltésére.

A DJI drónok magyarországi disztribútora, a Duplitec Kft. tájékoztatása szerint az Osmo Action 3 Adventure Combo, mely alapból számos kiegészítőt tartalmaz, közel 200 000 Ft-os áron lesz kapható, a legolcsóbb ajánlat, az Osmo Action 3 Standard Combo ára pedig 150 000 Ft. körül alakul.

1 hozzászólás

  • A kamera tele van hibával. Csak végig kell olvasni a DJI Action 3 fórumban a hozzászólásokat. Fókusz problémák, rögzítő problémák, stb. Sokan irták, hogy lemondták a rendelést, mások visszaküldik a kamerát amig DJI meg nem oldja a problémát a kamerával.

Szólj hozzá