Hírek Ipari drónok

A DJI bemutatta új, innovatív termékét

A DJI, a drónpiac egyik vezető szereplője, nagyszabású lépést tett a Consumer Electronics Show (CES) eseményen egy új, nagyméretű szállító drón bemutatásával. Ez a fejlesztés új dimenziót nyit a logisztikai alkalmazásokban, amivel a DJI ismét bizonyítja innovációs képességét a drón technológia területén. A DJI FlyCart 30 (FC30) nevű szállító drónt kiemelkedő jellemzői között szerepel a nagy teherbírás, hosszú hatótávolság, magas megbízhatóság és intelligens funkciók.

DJI FlyCart 30

“A mezőgazdaságtól kezdve az építésvezetésen át a földmérésig a DJI ipari minőségű drónjai átalakították az iparágakat azáltal, hogy javították a dolgozók biztonságát és a vállalkozások termelékenységét” – mondta Christina Zhang, a DJI vállalati stratégiáért felelős vezető igazgatója. “Bízunk benne, hogy a FlyCart 30 megbízható megoldássá válik a légi szállításban, amely hatékonyan, gazdaságosan és ami a legfontosabb, biztonságosan oldja meg a levegőből az összetett terep- és terminálszállítási problémákat.”

Az FC30 koaxiális négytengelyes, nyolclapátos, multirotoros konfigurációt alkalmaz, karbonszálas propellerekkel, 20 m/s maximális repülési sebességgel. Két akkumulátoros konfigurációjában 30 kg teherbírást, 16 km-es hatótávot biztosít, míg vészhelyzeti egy akkumulátoros konfigurációjában 40 kg teherbírású 8 km távolságig. A DJI O3 adatátviteli technológia 20 km-es stabil kapcsolatot biztosít a drón és a távirányító között. A kettős operátor mód lehetővé teszi a vezérlés átadását két különböző helyszínen tartózkodó pilóták között.

Az FC30 IP55 védelemmel rendelkezik, -20° és 45° C közötti hőmérsékleten működőképes, és 12 m/s szélsebességig képes repülni. A standard propellerek 0-6000 m magasság között optimálisak, és 30 kg teherrel akár 3000 m magasságban is repülhetnek. A beépített önfűtő akkumulátorok alacsony hőmérsékleteken is fenntartják a teljesítményt.

Az FC30 számos intelligens biztonsági funkcióval rendelkezik, beleértve az aktív fázisú többirányú radarrendszert és binokuláris látórendszert az akadályérzékeléshez, valamint beépített ejtőernyőt vészhelyzetek esetére.

Az új drón különböző konfigurációkban elérhető, beleértve a Cargo módot, amelyben a terhet egy 70 literes dobozban szállítják, és a Winch módot, amelyben a terhet egy csörlő segítségével helyezik el.

A DJI DeliveryHub és a DJI Pilot 2 szoftverekkel a drónszállítás egyszerűvé és hatékonyabbá válik. További információkért látogass el a DJI hivatalos weboldalára.

Szólj hozzá