Hírek Ipari drónok

Készen állnak az amerikaiak a drónos kiszállításra?

A drónos kézbesítés ugyan még mindig csak kísérleti fázisban fut az Egyesült Államokban, de több nagy cég, így a Walmart és az Amazon is elindította már saját szolgáltatását.

Drónos szállítás

A drónos áruszállítás a jövő ígérete a logisztikai szektorban, így szükség is lesz arra, hogy a drónokkal érkező változások beépüljenek a mindennapjainkba. Főleg, ha a közelmúlt eseményeire gondolunk:

  • Az ünnepi kiskereskedelmi rohamok egyre intenzívebbek, a Forbes jelentése szerint a Cyber Monday keretén belül több, mint 5%-kal nőttek az online vásárlások a tavalyi évben az előző évhezhez képest.
  • A bérfeszültségek miatt nincs elég fuvarozó. A vasúti és közúti szektorban is rengeteg a túlóra, több helyen a dolgozók emiatt sztrájkra is készülnek. A munkaerőhiány miatt a szállítási idők folyamatosan tolódnak.

Mivel nem mindegy, hogy milyen közegben kezdik meg működésüket a drónos logisztikai vállalkozások, az Auterion nevű cég felmérte, mennyire állnak készen az amerikai háztartások az átalakulásra. A szoftvercég több, mint 1.000 amerikai fogyasztót kérdezett meg arról, támogatják-e a drónos kézbesítést.

Pozitívak a várakozások a drónos kiszállítás kapcsán. “Az amerikaiak többsége (58%) támogatja a drónos kiszállítás gondolatát.” – derül ki az Auterion jelentéséből.

A hagyományos kézbesítési módok a jelenlegi gazdasági körülmények között – részben az emelkedő üzemanyagárak és a munkaerőhiány miatt – egyre drágábbak és kevésbé hatékonyak. A megkérdezett amerikai fogyasztók 47%-a gondolja úgy, hogy a jövőben akár a drónos kézbesítés rendelkezésre állása alapján választana kiskereskedőt.

Az amerikai fogyasztók tehát várakozással tekintenek a drónos kiszállítás elé, de hogyan fog ez működni – és mennyit hajlandóak érte fizetni?

Az online vásárlók mostanában el vannak kényeztetve a szállítási költségekkel, így az ingyenes drónos kiszállítás érthetően kedvezőbb megítélés alá esik. A megkérdezett fogyasztók 59%-a szerint az ingyenes szolgáltatás vonzóbbá tenné a drónos kiszállítást, azonban a gyorsaság is legalább ennyire fontos! Ha a termékek egy órán belül házhoz érkeznek, 10 amerikaiból 4 a jelenlegi szállítási díjaknál több pénzt is hajlandó lenne fizetni érte, legalábbis az Auterion tanulmánya szerint.

Szólj hozzá