Hírek

A drónos házhozszállítás legnépszerűbb termékei

Vajon melyek lehetnek azok a termékek, amelyeket a vásárlók előszeretettel rendelnek drónos kiszállítással? A Walmart most nyilvánosságra hozta, hogy az általuk biztosított drónos kiszállítást választók mely dolgokat rendelték házhoz leginkább az USA hét államában.

Walmart drónos szállítás

Walmart drónos kiszállítás (Forrás: Walmart)

 
Több, mint 6.000 drónos kiszállítás 2022-ben a Walmart égisze alatt

A Walmart elsőként vezette be az Egyesült Államok nagy kereskedelmi láncai közül a drónos kiszállítást. A DroneUp, Flytrex és Zipline drónszolgáltatókat is magában foglaló üzemeltetői csoportra építve, a vállalat jelenleg 7 állam területén 36 üzletben működtet drónos kiszállítási “csomópontokat”.

A 2022-es évben a Walmart egymaga több, mint 6.000 olyan drónos kiszállítást hajtott végre, amelyeket 30 percen belül, vagy annál rövidebb idő alatt teljesítettek. Jelenleg 20.000-nél is több olyan terméket kínálnak, amelyeknél a vásárlók igényelhetik a drónos kézbesítést.

A vállalat közleménye szerint a Neighborhood Marketben található termékek 85%-a megfelel a drónos kézbesítés súlyi (4,5 kg), illetve mennyiségi követelményeinek.

Walmart drónos házhozszállítás 2022

Walmart drónos kiszállítás számokban (Forrás: Walmart)

 
A drónos kiszállítást választók ezeket a termékeket preferálták leginkább

A drónos kiszállítás döntően pozitív visszhangot váltott ki azokban a közösségekben, ahol rendelkezésre áll a hozzáférés. Gyakran megfigyelhető fogyasztói szokás, hogy miután a kezdeti, újdonság iránti lelkesedés elkopik, a vásárlók kizárólag egyszerű és kényelmes házhozszállítást szeretnének.

Adja magát a kérdés, hogy melyek a drónos kiszállítással rendelt legnépszerűbb tételek? A Walmart információi szerint az 5 vásárlói kedvenc:

  • “Great Value Cookies and Cream” jégkrém
  • 1 kilós csomagolt citrom
  • Rántott csirke
  • Red Bull
  • “Bounty” papírtörlő

A drónos házhozszállítás látványos fejlődést produkáló terület

A drónos kiszállítás ökoszisztémája gyorsan fejlődik, miközben a nagy szolgáltatók olyan szabványokat állítanak fel a műveletekhez, amelyek hamarosan általánossá válhatnak.

A szabályozás, a hardver, a szoftver, a repülési hálózatok és az engedélyezés, a földi és csomagolási infrastruktúra, a kommunikációs technológia és a készletek összetett egysége elérte azt az érettségi szintet, amely 2022-ben lehetővé tette a Walmart számára a szélesebb körű bevezetést.

Szintén pozitív fejlemény, hogy az Amazon Prime Air szolgáltatása is az ünnepek előtt juttatta levegőbe a drónjait első ízben. Ennek folyományaként 2023 lehet az az év, amikor a kiskereskedelmi drónkiszállítás kilép a tesztszakaszból, és integrálódik a komplex logisztikai rendszerekbe.

Katalizálhatja az innovációt, hogy drónos kiszállításra alkalmas termékek megrendelése egyszerű a digitális vásárláshoz szokott fogyasztók számára. A Walmart esetében például a vásárlók egy egyszerű alkalmazáson keresztül rendelhetik meg a termékeket. Majd pedig minimális szállítási díjért (3,99 dollár) egy drón a helyszínre repül, egy kötélen keresztül óvatosan a földre ereszti a csomagot, utána pedig elrepül.

Szólj hozzá