Eseménynaptár

Programok, rendezvények, ahol drónokkal, drónpilótákkal találkozhatsz.

 

Loading Esemény

« Összes Esemény

  • This esemény has passed.

Piknikezz repülőgépek árnyékában! – RepTár Piknik

2022.09.03.

RepTár Piknik szeptember 3.

6. születésnapja alkalmából, szeptember 3-án számtalan családi és szakmai programmal várja az érdeklődőket a RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum.

A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja a látogatókat.

Beszállókártyával a szervezők különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra kinyílik a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje is.

Idén mindenki díjmentesen élheti át a Darumadár adta fantasztikus, repülés élményét. Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke.

A nap folyamán többször beindításra kerül egy AS-62 típusú repülőgépmotor, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.

A Vagonszínpadon két gyermekelőadás szórakoztatja a kisgyermekes családokat. A Ládafia Bábszínház előadásában A lóvá tett kupec és az Együgyű Mihók című előadások tekinthetők meg a kényelmes nyugágyakon, színes napernyők árnyékában.

A RepTár udvarán kialakításra kerül egy lézerharc pálya, ahol lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen. Egy fantasztikus csapatjáték, amely fejleszti a gondolkodást, a vezetési készségeket és a csapatmunkát.

Budapest – Nyugati pályaudvarról 204-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a Szolnok vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be várhatóan 11:00 óra körül.

Érkeznek a Katonai Toborzók, az udvaron távirányítós tank felvonulás lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválás készül a gyermeksarokban a kicsiknek és nagyoknak.

Érdemes fürkészni az eget a délután folyamán, hiszen H-145M Airbus helikopteráthúzás lesz látható a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis jóvoltából. A Helikopter Bázis standjánál katonák jelenlétében kipróbálható, milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátoron keresztül.

A belépés a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

További információk elérhetők a RepTár weboldalán.

Részletek

Date:
2022.09.03.

Szervező

RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum

Helyszín

RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum
Indóház u. 4-6.
Szolnok, 5000 Magyarország

 

Szeretnél rendezvényeddel megjelenni naptárunkban? Írj bátran, hamarosan válaszolunk!

Szólj hozzá