Dróntechnológia Hírek

DJI pletyka: jön az Avata, a beltéren használható FPV drón

Izgalmas információk szivárogtak ki a DJI háza tájáról! Hónapokon belül érkezhet a gyártó következő drónja, a beltéri repülésre tervezett Avata. Cikkünkben az eddig rendelkezésre álló információkat és érdekességeket szedtük össze.

DJI Avata 1

A DJI drónok fejlesztőmérnökei bizony nem sokat tétlenkednek

Gyakorlatilag még egy hónap sem telt el azóta, hogy a DJI kiadta a Mini 3 Pro-t, a Mini sorozat első csúcskategóriás drónját. Többek között mi is külön cikket szenteltünk annak, hogy bemutassuk a sokak által várt drón sajátosságait.

A jelek szerint továbbra sem ülnek ölbe tett kézzel a DJI háza táján. Frissen kiszivárgott információk szerint ugyanis a vállalatnál egy újabb drón fejlesztése körül zajlanak a szorgos munkálatok. Az új innovatív drón várhatóan már idén nyáron, július vagy augusztus hónapban debütálhat, állítólag beltéri használatra lesz ideális, és az Avata nevet kapja majd.

Milyen lesz az Avata, a DJI beltéri drónja?

Több fotó is kiszivárgott az új drón kinézetéről, ezen képek alapján az Avata viszonylag kisebb, kompaktabb drón lesz, elsősorban beltéri repülésekre optimalizálva. Sőt, a jelek szerint a fejlesztők kifejezetten a szűk, beltéri helyeken történő manőverezhetőséget tekintették elsődleges szempontnak a drón tervezése és építése kapcsán.

DJI Avata 2

A rendelkezésre álló információk alapján az Avata várhatóan CineWhoop FPV drónként funkcionálhat majd. A CineWhoop egy viszonylag új drón típus, amelyet azért hoztak létre, mert a filmkészítőknek egy kisebb és biztonságosabb eszközre volt szükségük, amikor beltérben és szűk helyen dolgoznak. Ezek a drónok elképesztően éles HD felvételeket tudnak készíteni, amire a szokásos drónok egyszerűen nem képesek.

Ami az új DJI Avata tömegét illeti, állítólag 500 grammot fog nyomni, és természetesen kompakt módon, kamera is lesz rajta. A drónhoz várhatóan FPV-szemüveg tartozik majd, repülés közben kifogástalan minőségű perspektívát biztosítva. A bennfentes információk arra engednek következtetni, hogy az Avata védett propellerekkel fog rendelkezni, mely megoldásnak az lesz a funkciója, hogy segítse minimalizálni a drón sérüléseit, ha az nemkívánatos módon belerepül valamibe.

Mire használható egyáltalán egy beltéri drón?

A beltéri drónok a kültéri viszonyok között használatos modellekhez hasonlóan sokféle célra és feladatra alkalmasak. Léteznek például beltéri játék drónok, amelyek elsősorban gyerekeknek készültek, emellett akadnak olyan beltéri FPV drónok is, amelyek versenyzéshez a legalkalmasabbak.

Illetve érdemes még megemlíteni a professzionális beltéri drónok sokrétű funkcionalitását. Ezek ugyanis a különféle műszaki ellenőrzések mellett más típusú beltéri munkákhoz is elsőrendű segítséget jelenthetnek. Erről a témáról hamarosan – egy magyar startup, a BedRock Farm kapcsán – részletesen is olvashattok oldalunkon.

Szólj hozzá