Drónok kora

Ausztrália: drón mese az éjszakai égen

A bennszülött történetmesélés az egekbe emelkedik Közép-Ausztráliában. A legmodernebb dróntechnológiával május 10-én indult el az a program, amely új élményt nyújt a látogatók számára Uluruban.

au 2

Az Ayers Rock, más néven Uluru egy óriási homokkősziklatömb Ausztrália közepén. A helyi pitjantjatjara törzsbeliek a sziklát a Uluru-nak nevezik. A szónak nincs a helyi dialektusban sincs különösebb jelentése, viszont a helyiek családnévként használják. Az Uluru Ausztrália egyik legismertebb nemzeti jelképe. A világhírű homokkősziklatömb 348 m magasan emelkedik a tengerszint fölé és legnagyobb része a talajszint alatt van, kerülete 9,4 km

A május 10-én elindított, folyamatos éjszakai élmény a Mala történetének egy fejezetét meséli el. Az egyedülálló turisztikai látványosságot 1100 drón koreográfiájával kilenc perc alatt jelenítik meg az éjszakai égbolton, amihez a hátteret a nagy vörös szikla biztosítja. A drónok együtt mozogva színes képeket és formákat hoznak létre. Három év fejlesztés és 10 millió ausztrál dollár kellett ahhoz, hogy elindítsák a naponta jelentkező drón showt, amelyet fények, lézer vetítés és térbeli hangeffektek színesítenek.

au 1

Az produkció a Wintjiri Wiṟu nevet kapta, ami nagyjából annyit jelent: „szép kilátás a horizontra”. Ez az első alkalom, hogy egy bennszülött történetet drón show-val mesélnek el ilyen nagy léptékben és ilyen gyakorisággal – májustól decemberig ugyanis minden este két előadást tartanak. 

au 3

 

Szólj hozzá