Hírek Ipari drónok

Washington felderítő drónokkal segíti szövetségeseit

Az Egyesült Államok felderítő drónokat ad el azon szövetségeseinek, amelyek jogot formálnak a Dél-kínai-tenger valamely részére, és emiatt konfliktusban állnak a csaknem az egész tengert magának követelő Kínával – jelentette Washingtonból a Reuters hírügynökség.

Az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy a Boeing cég által gyártott, összesen 34 ScanEagle típusú drónt ad el Malajziának, Indonéziának, a Fülöp-szigeteknek és Vietnamnak, 47 millió dollár összértékben. Az ár tartalmazza az alkatrész-utánpótlást, a kiszolgáló berendezéseket, szerszámokat, a műszaki támogatást és a kiképzést is. Az ügyletek 2022 márciusában fejeződnek be a Pentagon közlése szerint.

ScanEagle

Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter a napokban Szingapúrban tartózkodott, és részt vett a Shangri-La Párbeszéd elnevezésű, ázsiai védelmi miniszteri tanácskozáson, amelynek fő témája az Egyesült Államok és Kína között az ázsiai befolyásért folyó harc volt. A konferencián felszólalva Shanahan felszólította Kínát, hogy hagyjon fel szomszédai „szuverenitásának rombolásával”.

Az Egyesült Államok egyebek mellett azt veti Peking szemére, hogy katonai létesítményeket hozott létre és katonákat telepített vitatott hovatartozású szigetekre a Dél-kínai-tengeren.

„Az Egyesült Államok nem keresi a konfliktusokat, de tudjuk, hogy a legjobb módszer egy háború megnyerésére, ha megvan hozzá a képességünk.” – jelentette ki a Pentagon vezetője.

A Reuters szerint azt is mondta, hogy az Egyesült Államok nem fogja eltűrni Kína viselkedését, amellyel szerinte destabilizálja a térséget.

Forrás: hirado.hu

Szólj hozzá