Hírek

Vizsgálják a házi COVID-tesztek drónos kiszállítását

Egy amerikai dróncég, a Flirtey, valamint a Vault Health egészségügyi profilú vállalat tesztelni kezdték a drónos házhozszállítást az első, hatóságilag engedélyezett nyálvizsgálaton alapuló COVID-19-tesztek vonatkozásában.

Az országban a koronavírus járvány példátlan sebességgel terjed, a statisztikai adatok szerint több mint 250 000 halálesetet és több mint 11 000 000 megbetegedés következett be eddig. Ezért most minden megoldási lehetőséget megfontolnak, ami segíthet az ellátórendszer tehermentesítésében.

A Vault Health készítménye olyan teszt, amelyet már egy egészségügyi szakember videó hívásos felügyelete mellett otthon is lehet használni. Ha ezeket a Flirtey drónjainak felhasználásával egyenesen a lakossághoz tudják szállítani, kiküszöbölnek számos, az emberek helyváltoztatásából következő kockázati tényezőt.

A kísérlet Nevada államban zajlik, mégpedig úgy, hogy a Vault Health piaci becslések alapján készleteket küld bizonyos elosztó-központokba, ahonnan a konkrét megrendelést egy Flirtey drón szállítja az ügyfél otthonába. Ez a folyamat gyorsabb, mint a hagyományos postai küldemény kézbesítése, így a cég véleménye szerint 24-48 órával lerövidülhet az az idő, ami alatt a potenciálisan fertőző személy a vírust tudtán kívül továbbadhatja.

Forrás: Flirtey

Szólj hozzá