Dróntechnológia Hírek

Újfajta katonai drónt mutatott be a Rheinmetall

Újfajta katonai drónt mutatott be a Rheinmetall, a magyar kormány hadiipari partnere. Az új pilóta nélküli repülőgép (UAV) számos újdonságot tartalmaz, amely technológiai szempontból is forradalminak mondható: lényegében egy drónraj-szállító drónról van szó, melyhez hasonlót éles bevetésen még nem nagyon lehetett látni – írta meg a portfolio.hu.

A koncepció lényege, hogy egy nagyobb hordozódrón sok kisebb négyrotoros kamikaze-drónt juttat a kijelölt célterületre, ezek az önállóan célra irányítható, kisebb drónok pedig képesek egyszerre számos célpontot likvidálni.

reh

A képre kattintva megtekinthető a Rheinmetall YouTube csatornájára feltöltött videó is, ami azonban nem ágyazható be más weboldalakra.

 
Nem kizárt, hogy a drónt az ukrajnai háború tanulságai ihlették: ebben a konfliktusban fontos szerepet játszanak a dedikált katonai célú drónok mellett a kisebb, civil drónok is.

A német Rheinmetall vállalat talán Magyarország legfontosabb hadiipari partnerének mondható, hiszen számos hadiipari üzemet terveznek létesíteni hazánkban: Rheinmetall-üzem lesz egyebek mellett Zalaegerszegen, Várpalotán, illetve valószínűleg Nyírteleken és Kaposváron is.

Szólj hozzá