Hírek

Tajvan: mesterséges intelligencia és drónok a halászat támogatására

Tajvanon virágzó tengeri halászati ​​ipar működik, és a világ második legnagyobb halászhajó-flottájával büszkélkedhet. A tajvani gazdasági minisztérium 30 új technológiai találmányt mutatott be a Meet Greater South kiállításon Kaohsiungban. Ezek egyike volt a világ első dróttechnológián alapuló halaszterület felmérő rendszere volt.

1 b

A rendszert már tesztelték a Csendes-óceán északi részén fekvő Marshall-szigeteken. A rendszer kommunikációs hatótávolsága akár 60 kilométer is lehet, és mesterséges intelligenciát alkalmaz. A találmány nemcsak a halászok költségeit csökkenti, hanem kisebb munkával nagyobb fogásokhoz is vezethet.

Lin Chuan-neng gazdasági miniszter-helyettes az innovációtól az új alkotásokig tartó folyamatban sikeres modellnek nevezte a tajvanit, ahol összekapcsolják a kormányzati kutatóintézeteik és a magánvállalkozásokat.

A kiállításon három fő témát hirdet a Gazdasági Minisztérium. Az első technológia, amely összeköti a távolsági halászati ​​iparágakat Tajvannal, a második a nettó nulla kibocsátású technológiák, a harmadik pedig a start-up cégek. Ezek együttes kibocsátási értéke több mint 43,5 milliárd NT$ (Tajvani új dollár). A minisztérium bejelentette a világ első olyan dróncsapatának elindítását is, amely mesterséges intelligenciát használ a horgászterületek feltárására.

A rendszer egyidejűleg négy drónt küld ki a halászhelyek felfedezésére. Már kipróbálták a Csendes-óceán északi részén fekvő Marshall-szigetekenél, ahol a tapasztalatok szerint nem csak a költségeket csökkennek a drónok által, hanem a fogások is nagyobbak. A technológiai előrelépés felére csökkentheti a tengeren töltött munkaidőt, miközben növeli a termelési értéket, megnyitva az utat a csúcstechnológiás fejlett ökoszisztéma felé a távolsági halászati ​​ágazatban.

 

 

Szólj hozzá