Hírek

Stratégiai partnerséget kötött a MouldTech Systems és a Drone Volt

A zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. egyedülálló együttműködési megállapodást kötött a világ egyik piacvezető drónfejlesztő vállalatával, a francia Drone Volt-tal, ezzel új lendületet adva az európai precíziós mezőgazdaságnak.

mould_tech_-_drone_volt_-_egyuttmukodesi_megallapodas

A kizárólagos együttműködési stratégia alapján a zalaegerszegi vállalat drónfejlesztésbe és -gyártásba kezd, a Drone Volt pedig megkapja a MouldTech Systems precíziós permetezőrendszerének disztribúciós jogait a francia, a benelux és az egyesült államokbeli régiókban.

A Drone Volt elsőrangú, vezető nélküli repülő eszköze, a Hercules H20 kizárólagos hazai forgalmazója a jövőben a MouldTech Systems lesz, a magyar cég szabadalma alapján speciálisan erre a járműre kifejlesztett precíziós szórófejjel pedig különleges növényvédelmi szolgáltatásokat indítanak. A vállalatok a jövőben együttes erővel szolgálják ki a piaci igényeket: partnereik és vásárlóik visszajelzései alapján közösen fektetik le a mezőgazdasági drónok új generációjának alapjait.

2022-től a MouldTech Systems zalaegerszegi gyárában a francia nagyvállalat licensze alapján drónok gyártásba kezd, emellett egyedülálló drónpilóta képzést és világszínvonalú járműtesztelést tervez a DroneMotive kompetencia-központban.

A megállapodás aláírói között zalaegerszegen köszönthették a Drone Volt elnök-vezérigazgatóját, Stefano Valentinit.

mould_tech_-_drone_volt_-_egyuttmukodesi_megallapodas_02

Pete Balázs, a MouldTech Systems üzletfejlesztési igazgatója elmondta: „A mai napon kötött megállapodás egy jelentős nemzetközi együttműködés alapköve, amely markáns sikert jelent nem csupán a MouldTech Systems, de a teljes hazai precíziós mezőgazdaság-ipar számára is.”

A MouldTech Systems nemrég együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel az intézményben folyó, mezőgazdasági drónokkal kapcsolatos kutatások és fejlesztések minden igényt kielégítő minőségbiztosítása és validálása érdekében.

A WohnderJet Agro H20

A WohnderJet Agro H20 napjaink egyik legprecízebb és leghatékonyabb mezőgazdasági permetező eszköze. Központi eleme a magyar szabadalom által óvott innováció, a WohnderJet permetezőfej, melynek működése a szabályozott cseppképződés-technológia (CDA) tökéletesítésén alapul. Segítségével drasztikusan csökkenthető a környezetbe jutó, hosszabb távon gyakorta károsnak bizonyuló növényvédő szerek mennyisége, miközben jelentősen növelhető a gazdaság ráfordítás-megtérülési mutatója és vízgazdálkodásának hatékonysága.

wohnderjet_agro_h20

A WohnderJet Agro H20 a permetléfolyamot homogenizáló és precízen szabályozni képes szabadalmának köszönhetően ez idáig elképzelhetetlen mértékben, akár 90 százalékkal képes csökkenteni a jelenleg használt víz és legalább 30, de akár 50 százalékkal a vegyszer mennyiségét a hagyományos technológiákhoz viszonyítva, ugyanazon, vagy jobb hatékonyság mellett, méghozzá óránkénti hathektáros terület lefedési sebességgel.

A drónos permetezés sajátos tulajdonságaiból adódóan teljesen megszűnik a taposási kár, és az eső okozta (akár többhetes) kényszer- várakozás, valamint az eddig csak körülményesen meg- közelíthető táblák sem okoznak fennakadást. Ezzel végre a gyakorlatban is megvalósulhat a lean szemléletben megtervezett precíziós gazdálkodás növényvédelme, ahol a megfelelő szert a megfelelő helyen a megfelelő időben a megfelelő mennyiségben juttatjuk ki a környezetbe.

A WohnderJet Agro H20 egy komplex, az agrárium számára kidolgozott megoldás ökoszisztéma része, melyhez egy multispektrális vizsgálatot végző drón és egy teljes mobil munkaállomás is tartozik.

A MouldTech Systems Kft.

A MouldTech Systems egy olyan mérnöki és gyártó kapacitást értékesítő megoldási ökoszisztéma, mely a mérnöki szolgáltatáson túl a prototipizálást és a kész termék sorozatgyártását is kínálja, továbbá társadalmi felelősségvállalás keretében kutatás-fejlesztési projekteket futtat.

A legmodernebb technológiákkal, hibrid megoldásokkal, és a flexibilis, igény alapú projekt kialakítástól akár a nagyüzemi termelésig képes lefedni az ügyfelek igényeit.

A modern CNC megmunkálással és a 3D fémnyomtatással gyors és hatékony megoldást nyújt a tömeggyártás és az egyedi szerszámgyártás területein is.

A MouldTech Systems húsz éve adaptálja és fejleszti az innovatív technológiai megoldásokat, valamint a lehető legszigorúbb minőségbiztosítás mellett validálja a koncepciók életképességét.

Az értéklánc szerves részét képezi a magyarországi felsőoktatási intézményekkel történő együttműködésen alapuló kutatás-fejlesztési központ, továbbá a kooperáció a ZalaZone Járműipari Innovációs Központtal, melynek köszönhetően a társadalom számára a legkülönfélébb területeken teremt hasznot.

A Drone Volt

A 2011-ben alapított Drone Volt SA repülőgépipari vállalat piacvezető a polgári szolgáltató drónok gyártásában és értékesítésben. A francia vállalat átfogó megoldásokat kínál professzionális iparágak számára, beleértve a légifotózást, az építkezést, az adatgyűjtést, a topográfiát, a mesterséges intelligencián alapuló védelmi megoldásokat és a mezőgazdaságot. Együttműködő partnerei között megtalálható a Bouygues, a CERN, az Airbus mindemellett beszállítója számos nemzetközi hatóságnak is.

Szólj hozzá