Hírek

Rugalmas drón-biztosítást kínálnak Angliában

Úgy tűnik, hogy egyes nyugat-európai államokban már készülnek a drónipar újabb robbanására: a brit Flock startup a drónhasználók számára olyan terméket fejlesztett ki, amely nagyon rugalmasan alkalmazkodik a felhasználó repüléseihez. Vagyis: ha kevesebbet repült a gép, akkor az ügyfél kevesebbet fizet, ráadásul a rendszer azt is tudja követni, hogy a pilóták mennyire biztonságosan repülnek, amit szintén beépítenek a díjszabásba – pont úgy, ahogy a gépjármű-biztosítások is működnek.

A korábban bevett, kizárólag éves periódusok helyett havi, de akár egyetlen repülésre szóló biztosítás is köthető. (Ez utóbbinak alsó küszöbe 4,95 £, mintegy 1800 Ft).

Az üzleti szektor pilótái számára is előnyös az új lehetőség. Az agrár-ágazatban tevékenykedő drónozók számára például különösen hasznos lehet ez a termék, hiszen talán erre jellemző leginkább a szezonalitás. Persze jól jöhet az újítás az induló és kisméretű vállalkozások számára is, ahol a gazdálkodás és megtérülés szempontjából fontos tényező lehet az egyénre szabott biztosítási díj.

A cég a különböző biztosítási termékeit szabadalmaztatott intelligens kockázat-elemző rendszerrel fejlesztette ki, ami a szélesebb értelemben vett biztosítási ágazat figyelmét is a Flock-ra irányította, amely egyébként nemrég az Afrikai Drón Fórum kockázati partnere és biztosítója is volt.

Szólj hozzá