Hírek

Oroszország a polgári repülésben is használni kívánja a drónokat

Oroszország távlati tervi között szerepel a katonai drónok gyártásán túl a személyszállításra alkalmas drónok kifejlesztése is – írta meg az euronews.com.

Az orosz kormány jóváhagyta a pilóta nélküli szerkezetek fejlesztésével kapcsolatos új stratégiát, aminek részeként 2030-ig új gazdasági ágazat jelenik meg a polgári célú drónok használatának fejlesztésével.

Az ágazat fejlesztésének öt alapvető irányvonalát vázolja fel az elfogadott dokumentum: a belföldi drónok alkalmazásának kiszélesítését, a sorozatgyártás kidolgozását, termelő létesítmények létrehozását az új technológiák felhasználására, a szükséges infrastruktúra fejlesztését, szakemberek képzését és a kutatásokat.

A stratégia kidolgozói szerint a távlati tervek között szerepel a személyszállításra alkalmas drónok kifejlesztése. Emellett a kormány rövidesen befejezi a munkát a pilóta nélküli rendszerek fejlesztésére vonatkozó nemzeti projekt létrehozásában is.

A RIA Novosztyi hírügynökség által közzétett orosz kormányközlemény szerint jelentős szerepet szánnak a drónoknak egyebek mellett a mezőgazdaságban, az építésfelügyeletben, a geoadatbázisok létrehozásában és aktualizálásában, valamint a nehezen megközelíthető helyekre történő adatszállításban.

Szólj hozzá