Hírek

NFL-mérkőzés: szelfi drón miatt csúszott a kezdés

Egy pennsylvaniai férfi elhatározta, megörökíti magát az amerikai NFL döntőjén, a Baltimore Ravens–Kansas City Chiefs mérkőzésén. A szelfihez egy drónt használt, ami kb. száz méter magasan repült két percen át, legalább hat fotót készítve. A biztonsági személyzet a 44 éves Matthew Hebert magánakcióját potenciális fenyegetésként értékelte.

nfl

A szabálytalan drón reptetés miatt néhány perces csúszással tudták csak elkezdeni a nagyon fontos összecsapást, hiszen amíg nem volt garantálva a sportolók biztonsága, nem lehetett nyugodt szívvel elindítani a játékot. A rendőrség úgy talált rá a drón tulajdonosára, hogy figyelték, hol száll le a szerkezet. A férfi állítólag pusztán a drón applikációjára hagyatkozott, az alapján úgy gondolta, hogy gond nélkül felszállhat a stadionban.

nfl2

Az USA-ban érvényes szabályok szerint szinte minden jelentősebb sportesemény idejére átmeneti légtérkorlátozásokat vezetnek be a stadionok 5 km-es körzetében, ami a drónokra is vonatkozik. Ebben a konkrét esetben a találkozó előtt egy órával lépett életbe a tilalom, és a lefújás után egy órával oldották fel. Az amerikai férfi se a drónját nem regisztrálta, sem ő maga nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel. Legrosszabb esetben akár négy év börtönt is kaphat.

Szólj hozzá