Hírek

Nézd meg madártávlatból, hogyan újul meg a Városliget

A Városliget Zrt. drónvideón mutatja be a Liget Budapest Projekt fejlesztéseit.

A videóhoz írt ismertető szerint megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai. A világhírű japán sztárépítész, Fudzsimoto Szu tervei alapján, a Liget Budapest projekt keretében készülő épületet 2021 végén veheti birtokba a közönség.

Európa legnagyobb kulturális tartalmú városfejlesztése keretében hamarosan elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), amely Európa egyik legkorszerűbb múzeumi háttérintézménye lesz raktárakkal, restaurátorműhelyekkel, kutatóintézettel, látogatóközponttal és egy új közparkkal.

Végéhez közelít a Komáromi Csillagerőd bővítése, ahol a Szépművészeti Múzeum szobormásolat-gyűjteménye lesz megtekinthető.

Rövidesen befejeződik az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója is; idén ősszel Millennium Háza néven nyitja meg kapuit az épület, melyben a Városliget aranykorát bemutató időszaki kiállítás és egy századfordulós hangulatú kávézó várja majd a látogatókat.

A jövő évben újabb kulturális célú épületfejlesztések várhatók, 2022-ig pedig megvalósul a Városliget 100 hektáros parkjának teljes kert- és tájépítészeti megújítása.

Forrás: Városliget Zrt.

Szólj hozzá