Dróntechnológia Hírek

Minőségi drónok víz alatti felvételekhez

Miközben a levegőben a DJI Inspire 3 és a Hasselblad kamerákkal szerelt Mavic 3 Pro kínál filmes minőségű felvétel készítési lehetőségeket, addig a víz alatt a QYSEA új drónja, a FIFISH V-EVO száll versenybe a filmkészítőknél. A 2015-ben a fiatal Belinda Zhang által alapított cég az ő évtizedes fejlesztői tapasztalatát, a tengeri búvárkodás iránti szeretetét és a kutatók, filmkészítők piaci igényét figyelembe véve jött létre. 

Belinda Zhang CEO and Founder at Qysea

Belinda egy 2018-ban adott interjújában úgy fogalmazott: “Mint mindannyian tudjuk, 12 ember járt a Holdon, 500 ember járt már az űrben, és bár a tenger borítja a Föld 70%-át, csak 3 merült alá a Challenger Deep homályos sötétségébe, amely a Föld legmélyebb pontja.”

A QYSEA FIFISH V-EVO  60 képkocka/másodperc sebességgel 4K videót tud rögzíteni víz alatt, a drón 360 fokos mindenirányú mozgásra képes és mint a legtöbb ilyen típusú drón, a FIFISH V-EVO is rendelkezik egy hosszú, a távirányítóhoz csatlakozó kábellel, amely ebben az esetben 100 méteres.

A drónra szerelt kamera egy 166 fokos ultraszéles objektívvel rendelkezik. A megvilágításról egy pár fehér LED-lámpa gondoskodik (5000 lumen), a drón 3 csomós sebességel tud haladni és képes ellenállni 2 csomós áramlási sebességnek. Akár -10 fokos vízben is működőképes. Négy óra merülési idővel (4 óra lebegés, 1 óra teljes mobilitás) rendelkezik. Az alapcsomag ára 1299 dollár. De 300 dollárért már robotkar is kapható hozzá.

viz1

A FIFISH sorozatú víz alatti drónok professzionális vagy ha úgy tetszik ipari ága a V-EVO sorozat, amelyek számos új, már szabadalommal védett technikai megoldást is tartalmaznak.

Az Altitude Lock szonárrendszer valós időben méri az előrehaladási távolságot és a lefelé irányuló magasságot. A QYSEA szabadalmaztatott víz alatti gyorspozícionáló rendszer (U-QPS) segítségével valós időben azonosíthatja, nyomon követheti és rögzítheti a ROV víz alatti helyzetét. A FIFISH PRO V6 PLUS Q-Motor rendszere segít optimalizálni a merülési időt erős igénybevétel esetén is.

3

A QYSEA szabadalmaztatott AR Ruler & Laser Scaler rendszere ±1 cm-es mérési pontosságot biztosít. Mind a gépi látás, mind a hagyományos lézeres mérési módszerek felhasználásával pontos adatokat gyűjthetők a víz alatti a tárgyakról a FIFISH App segítségével. A drón 128 GB-os kártyával van felszerelve, amely elegendő tárhelyet biztosít a nagyfelbontású filmek és képek számára.

Az 5 kg súlyú V6 PLUS ipari alkalmazásra szánt eszköz, 150 méteres merülési mélységgel, hosszan tartó merülési idővel, valamint a kiegészítő felszerelésekkel és intelligens funkciókkal számos ipari területen alkalmazhatóvá teszi. A drón robot karral, vízmintavevővel és vízminőség érzékelővel is felszerelhető.

 

Szólj hozzá