Hírek

Megnyílt a 33. Bábolnai Gazdanapok

A járvány miatt 2020-ban a 33. Bábolnai Gazdanapok az egyetlen olyan nagy mezőgazdasági szakvásár, ahol az agrárium az elvárt szakmai presztízsnek megfelelően mutatkozhat be és színvonalas programot kínál a gazdálkodók széles rétegeinek – mondta Nagy István agrárminiszter a 33. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.

gepek

A kiállítás egyik fő célja, hogy bemutassa a fiataloknak: “ma már a mezőgazdaság nem gumicsizmából áll”, és ezzel segítsék a generációváltást. Az innovatív technológiai megoldások képviseletében többek között drónbemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás az agrárium kiemelkedő eseménye. A látogatók a gépbemutatókon túl munka közben figyelhetik meg a precíziós gazdálkodásban szerepet játszó mezőgazdasági drónokat, valamint interaktív talajszelvényben megtekinthetik a talajművelő eszközök föld alatt végzett munkájának eredményét, továbbá bejárhatják a Ménesbirtok történelmi értékű épületegyüttesét is.

A Gazdanapok 2020. szeptember 10 – 12. között 9:00-17:00 óráig látogatható. Helyszíne: Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, 2943 Bábolna, Mészáros út 1.

Szólj hozzá