Hírek

Megkezdődhet a Székesfehérvár-Börgönd repülőtér fejlesztése

Elkezdődött a Székesfehérvár-Börgönd repülőtér fejlesztésének tervezése, ahol a jövőben sport- és üzleti célú nyilvános polgári kisrepülőtér valósul meg, valamint a repülőtérhez kapcsolódóan ipari parki terület létesül – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter, miután a helyszínen egyeztetett a város országgyűlési képviselőjével és polgármesterével.

Palkovics László jelezte: Magyarország egyik legrégebbi repülőterének átalakítása, teljes felújítása lehetővé fogja tenni, hogy a kisrepülőgépes üzleti célú forgalom és a sportrepülés mellett repülésoktatási célokat szolgáljon ki, továbbá a drón fejlesztési koncepcióhoz kapcsolódóan a drónok sokféle hasznosításának – szállítás, mezőgazdasági alkalmazás, időjárási becslések – egyik gyakorlati helyszíne legyen.

A repülőtér a kereskedelmi célú repülések mellett az oktatásban, valamint drónok fejlesztésében is kiemelt szerepet kaphat, melynek kapcsán szóba került az az elképzelés is, hogy az Óbudai Egyetem fehérvári kutatóközpontjának két helyszíne lenne: az egyik az egyetem épületében, a másik Börgöndön. Utóbbi a repülést érintő kutatás-fejlesztések helyszíne lesz.

Forrás: MTI
Nyitókép forrása: ÖKK Fehérvár

Szólj hozzá