Dróntechnológia Hírek

Megjelent a DJI legújabb drónja, a Mini 3

A DJI a karácsonyi hajrában bemutatta legújabb kisméretű, ultrakönnyű kamerás drónját, a DJI Mini 3-at, melynek számos tulajdonságából úgy tűnik: az egyik fő célcsoport az aktív közösségi média-használói réteg, akik jellemzően kis eszközzel, gyorsan akarnak rövid, de kifogástalan tartalmakat létrehozni.

Megjelent a DJI legújabb drónja, a Mini 3

A kevesebb mint 249 grammos Mini 3 1/1,3 hüvelykes kameraérzékelője 4K HDR videókat és 12 megapixeles fotókat készít True Vertical Shooting funkcióval, ami hihetetlenül tiszta felvételeket, tartalmakat tesz elérhetővé. A jól összeválogatott funkcióival a DJI Mini 3 arra koncentrál, hogy felhasználója egy-egy repüléssel minden pillanatot megörökíthessen.

A kis drónokra egyértelműen növekszik az igény, amiről a bemutató alkalmából Ferdinand Wolf, a DJI kreatív igazgatója is beszélt. “A DJI Mini 3 a növekvő kompakt drónkínálatunk üdvözlendő kiegészítőjeként érkezik” -mondta. “Testvére, a Mini 3 Pro nyomdokaiba lép, és számos ponton azonos, nagy teljesítményű funkciót kínál, így méltó alternatíva lehet. Azért hoztuk létre a Mini 3-at, hogy még több új felhasználót ösztönözzünk a felszállásra, és alig várjuk, hogy lássuk, milyen pillanatokat örökítenek meg vele.”

Könnyű súly és jó hordozhatóság a korlátlan felszállásokhoz

A DJI Mini sorozat legújabb tagjaként a Mini 3-at kifejezetten úgy tervezték, hogy súlya 249 gramm alatt maradjon (amibe beleszámít az intelligens repülési akkumulátor, a propellerek és a microSD-kártya is). Ennek a kompakt kialakításnak köszönhetően a világ számos részén – a regionális előírásoknak megfelelően – regisztráció és vizsga nélkül repülhetünk vele, de figyelem: hazánkban szükséges az ilyen, kamerával rendelkező drónokat is regisztrálni.

Élénk részletek függőleges formában is

A DJI Mini 3 4K/30fps HDR-ben készít káprázatos felvételeket, élethű színekkel, ráadásul nappal és éjszaka egyaránt. Az 1/1,3 hüvelykes CMOS-érzékelő és az f/1,7-es rekeszérték nagyobb képfelbontást, jobb mélységélességet és alacsonyabb képzajt tesz lehetővé még gyenge megvilágítás és nagy kontraszt mellett is, tisztább képeket generálva. A 4 az 1-ben pixeltechnológia 48MP és 12MP közötti méretű fotók készítésére képes, az egyes pixelek pedig akár 2,4 μm-esek is lehetnek, így javítva a gyenge fényviszonyok között nyújtott teljesítményt.

A kettős natív ISO és a chipszintű HDR technológia segít gyorsan hihetetlenül tiszta képeket készíteni, ami még a nagy dinamikatartományú képek, például a nagy árnyékok esetében is kiváló minőséget eredményez. Ez a tulajdonsága még hihetetlenebb eredményeket jelent a True Vertical Shooting funkcióval, amely a fényképezőgép 90 fokos elforgatásával olyan tartalmakat hoz létre, amelyek tökéletesen illenek a közösségi médiaplatformok világába.

DJI Mini 3

Repülj hosszabb ideig, simábban, messzebbre

A DJI Mini 3 standard intelligens repülési akkumulátorral érkezik, amely akár 38 perc maximális repülési időt biztosít. A DJI O2 digitális videoátvitel 720p/30fps élő közvetítésre nyújt lehetőséget akár 10 km távolságból, miközben a nagy teljesítményű interferencia-ellenes technológia segítségével megbízható marad a kapcsolat végig a repülés során. Az akár 10,7 m/s szélállósággal a Mini 3 képes lebegni és stabil képet készíteni zordabb körülmények között is.

Filmszerű felvételek egy csapásra

A DJI Mini 3 gyerekjátékká teszi a tartalomkészítést a QuickShots segítségével, amely egy előre beprogramozott repülési és filmezési beállításokból álló csomag, és azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse bárki számára az első osztályú felvételek készítését fekvő és függőleges helyzetben egyaránt. Lássuk, mit is tud ez a platform:

 • Dronie: A repülőgép hátrafelé és felfelé repül, a kamerát a témára rögzítve.
 • Helix: A repülőgép felfelé repül és spirálisan körbefordul a téma körül.
 • Rakéta: A repülőgép felfelé repül, a kamera lefelé néz.
 • Kör: A repülőgép köröz a téma körül.
 • Bumeráng: A repülőgép ovális pályán repül a téma körül, emelkedik, amikor elrepül, és ereszkedik, amikor visszatér.

DJI Mini 3 oldalról

Könnyedén ügyes

A DJI Mini 3 egy csomó intelligens funkciót támogat, így a repülés könnyebb, mint képzelnénk. Az automatikus felszállás segít elindulni, a Return to Home (RTH) funkció pedig magában foglalja a Smart RTH, a Low Battery RTH és a Failsafe RTH funkciókat, amelyek utasítják a repülőgépet, hogy automatikusan térjen vissza a kiindulási pontra olyan helyzetekben, mint például a jel elvesztése vagy az akkumulátor lemerülése. A Mini 3 a műholdas navigációs rendszert lefelé néző “látórendszerrel” és infravörös érzékelő rendszerrel kombinálja, hogy a gép stabilan és pontosan lebegjen.

Kiegészítők a repülés fokozásához

Ahhoz, hogy minden repülésből a legtöbbet hozzuk ki, a DJI Mini 3 számos tartozékkal érkezik:

 • A DJI RC egy könnyű és egyszerűen használható távirányító beépített képernyővel. A beépített DJI Fly alkalmazásnak köszönhetően okostelefonhoz való csatlakozás nélkül is használható, így a felszállás egyszerűbbé, a légi fotózás pedig élvezetesebbé válik.
 • Az intelligens repülési akkumulátorok biztosítják a zökkenőmentes és gondtalan repülést. Az Intelligent Flight Battery maximális üzemideje 38 perc. Akinek ez nem elég, annak itt van ugyanez Battery Plus kivitelben, ami 51 percnyi maximális repülési időt biztosít.
 • A kétirányú töltőközpont feltölti a távirányítót és további három akkumulátort, mobil áramforrásként használható, valamint tárolóhelyként szolgál az akkumulátorok számára a kényelmes szállítás érdekében.
 • Az ND szűrőkészlet az ND16/64/256 szűrőkkel alkalmassá teszik a Mini 3 kamerát az erős fényviszonyok között való filmezésre, így kevésbé kell alkalmazkodnunk a napszakokhoz.
 • A 360°-os propellervédő teljesen körülveszi a propellereket, és könnyen fel- és levehető, így egyszerű és hatékony módon biztosítja a repülés biztonságát.
 • A propellertartó egymáshoz rögzíti az első és hátsó propellereket, amikor a drón összecsukott állapotban van, a kényelmesebb tárolás érdekében.

DJI Mini 3 repül

További jellemzők

 • 180°-os, széles és gömbpanoráma, a DJI Fly alkalmazásban található Sphere Panorama Viewer 2.0-val 720°-os nézetet kínál gömbpanoráma készítéshez és zoomolásához.
 • QuickTransfer 25 MB/s maximális letöltési sebességgel.
 • Támogatja a nagy szögű dőlésszöget a további kreatív lehetőségek érdekében.
 • Digitális zoom 2x 4K/30fps-ben, 4x 1080p-ben és 2x 12MP-es fotó esetén.

Ár és elérhetőség

A DJI Mini 3 ötféle konfigurációban vásárolható meg:

 • A DJI Mini 3 (csak drón) nem tartalmaz távirányítót vagy töltőt, és ideális a már meglévő DJI drónok tulajdonosai számára. A termék 2023 elején lesz elérhető, várhatóan 222.000 Ft-tól.
 • A DJI Mini 3 tartalmazza a DJI RC-N1 távirányítót. Ez 2023 elején lesz kapható, várhatóan 260.000 Ft-tól.
 • A DJI Mini 3 (DJI RC) tartalmazza a DJI RC távirányítót. A termék 2023 elején lesz elérhető, várhatóan 338.000 Ft-os áron.
 • A DJI Mini 3 Fly More Combo tartalmazza a DJI RC-N1 távirányítót, a válltáskát, a kétirányú töltőközpontot és két extra intelligens repülési akkumulátort. Mától kapható, hozzávetőlegesen 346.000 Ft-os áron.
 • A DJI Mini 3 Fly More Combo (DJI RC) tartalmazza a DJI RC távirányítót, a válltáskát, a kétirányú töltő hubot és két extra intelligens repülési akkumulátort. Mától kapható, hozzávetőlegesen 423.000 Ft-os áron.

További információkért – az összes új funkcióról, tartozékról és képességről – látogass el a DJI weboldalára.

Szólj hozzá