Hírek

Kérdőíves kutatást végez az eNET a drónhasználati szokásokról

Kérdőíves kutatást végez az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. a HungaroControl Zrt. megbízásából a pilóta nélküli légi járművek (drónok) alkalmazásával kapcsolatban. A kutatás célja, hogy segítse a döntéshozók számára készülő javaslattételek megalkotását, valamint a Magyarország Drón Stratégia felhasználói visszajelzéseken alapuló létrehozását.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. alapító tagként csatlakozott a közelmúltban megalakult Magyarországi Drón Koalícióhoz (MDK) is. „Az MDK-hoz való csatlakozásunk alapítóként nem is volt kérdéses az eNET részéről, hiszen egy kiváló fórumot jelent az UAS-okhoz és UTM-hez köthető szakmai kompetenciáink megosztásához, erősítéséhez, valamint a területhez kötődő kapcsolataink elmélyítéséhez” – mondta el Holló Benjamin, az eNET UAS specialista tanácsadója.

Hasonló, szintén az új technológiai és informatikai megoldásokra fókuszáló összefogásra példa az ITM Digitális Jólét Programjának keretében 2017-ben életre hívott Magyarországi 5G Koalíciót, valamint a 2019-ben létrehozott Magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció, amelyeknek az eNET szintén aktív tagja.

A Kutatóintézet drónok alkalmazásával kapcsolatos kérdőíve az alábbi linken érhető el: “Kérdőív drónfelhasználók számára”.

A kérdőív kitöltése 10, legfeljebb 15 percet vesz igénybe. A kérdőívben adott válaszokat az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. adatvédelmi szabályozásának megfelelően, bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át, kizárólag összesítve dolgozza fel.

A kérdőív kitöltésében csak 18. életévüket betöltött válaszadók vehetnek részt!

Kérdés, észrevétel esetén a dronkutatas.eszrevetelek@enet.hu e-mail címen várja a Kutatóintézet a visszajelzéseket.

Szólj hozzá