Hírek

Javában zajlik az AirWorks 2020 virtuális konferencia

Tegnap kezdődött a DJI ezévi, teljes mértékben a virtuális térben megtartott rendezvénye, melynek fő témája az integráció és interoperábilitás lesz. Az AirWorks immár ötödik éve kerül megrendezésre, és ez idő alatt a drónipar egyik legnagyobb konferenciájává vált, amely friss információt nyújt a világ legnagyobb gyártójának új termékeivel, partneri együttműködéseivel kapcsolatban, továbbá platformot biztosít az új alkalmazásokkal kapcsolatos információk megosztására.

AIRWORKS 2020

A konferencián vezető hírként jelentették be a DJI és az ESRI GIS rendszer (egy magas színvonalú geográfiai adatelemző, döntés-támogató rendszer) integrációját, ami a nyilatkozat szerint a várostervezés, a közbiztonság és az energiaipar rendkívül integrált megoldásainak közös fejlesztését szolgálja majd.

Kiderült továbbá az is, hogy a cég egy új, összetett és jelentősen továbbfejlesztett repüléskezelő platform bevezetését tervezi, ami a drónok élőben történő adattovábbítási képességét és az irányító pilóta, valamint a központi szint közötti jobb kommunikációt fogja megkönnyíteni.

A DJI víziója, hogy a közeljövőben terjedni fog egyes rutinfeladatok automata üzemmódban való elvégzése a felhasználható adatok gyors továbbítása mellett; a cég különösen ebben az irányban, valamint a drónok együtt alkalmazásában kíván erősíteni a fejlesztéseken. Ez utóbbi téren, az interoperábilitásban külső fejlesztőkre is számítanak.

Elhangzott az is, hogy a terméktámogatás terén is előre akarnak lépni, több mint 20.000 fejlesztőnek biztosítanának lehetőséget mintegy 1000 DJI applikáció megteremtésében.

Az AirWorks konferenciába 2020. augusztus 25-28. között lehet bekapcsolódni, a jegyárak azonban nem olcsók: közel 30.000 Ft-nak megfelelő dollárba kerül a teljes árú jegy, ami betekintést enged az előadásokba, valamint a workshopokba és más csoportokba.

Forrás: DJI AirWorks; ESRI

Szólj hozzá