Dróntechnológia Hírek

Itt a hidrogénhajtású izraeli drón

Az izraeli startup, a HevenDrones, amit 2019-ben alapítottak az észak-izraeli Mevoh Carmelben humanitárius, katonai, infrastrukturális és kereskedelmi célokra felhasználható drónokat készít, logisztikai megoldások, a védelmi feladatok, katasztrófaelhárítás kiszolgálására. Az új drónmodellje, a H2D55 az első a három hidrogénüzemű termék közül, amit az elkövetkezendő kilenc hónapban piacra dobnak. Ezek a drónok mindegyike karbonsemleges.

H2D55 2

A cég szerint az új drón ötször energiahatékonyabb, mint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónok. 100 percig képes repülni 7 kg hasznos teherbírással. A hidrogéntechnológia alkalmazása jelentősen megnöveli a repülési időt, a sebességet és a hasznos teherbírást, mivel nincs szükség nehéz lítium-ion akkumulátorokra. A lítium-ion akkumulátorokkal működő drónok számos kihívással néznek szembe, gondoljunk csak a rövid repülési időre, az alacsony hasznos teherbírásra és az akkumulátorok cseréjére. De ide sorolhatók a lítiumbányászathoz kapcsolódó negatív környezeti hatások is.

Heven Hydrogen UAS

“A hidrogénüzemű drónokkal a globális piacon számos iparágban bővül majd a drónok felhasználási lehetősége” – mondta Bentzion Levinson, a HevenDrones alapítója és vezérigazgatója. “A drónok nemcsak gazdaságunknak és társadalmunknak jelentenek értéket, azon dolgozunk, hogy biztosítsuk a csökkentett szén-dioxid kibocsátást és az általános energiahatékonyságot. A H2D55 az első lépésünk e vízió megvalósítása felé.” – tette hozzá.

Szólj hozzá