Hírek

Ilyen amikor a BYD és DJI összeáll: autó drónnal

A két nagy kínai technológiai mogul cég, a BYD és a DJI közösen fejlesztette ki az első járműbe integrált drónját. A jelenleg a BYD Yangwang U8 terepjáróhoz fejlesztett eszköz egészen futurisztikus és új szintre emeli a hobbi drónozást. 

Screenshot 2024 01 17 at 18.16.06 740x422 1

A járműbe integrált drónt úgy tervezték, hogy egy autó tetejére szerelhető leszálló platformról indítható. Ez az innováció a tárolást, az automatikus akkumulátorcserét és töltéskezelést is kínál, lehetővé téve a felszállást és leszállást egyetlen kattintással. A drón természetesen támogatja a nagy felbontású, nagy képkockasebességű és alacsony késleltetésű képátvitelt is, biztosítva, hogy a lenyűgöző légi kilátást adjon az autó utasainak.

GEDi3n2WgAAmb9p scaled

 
A drón a felszállás után automatikusan azonosítja a járművet és valós idejű képeket is továbbít, teljesen új perspektívát adva az autózásról.

Amikor a jármű mozgásban van, drón követheti azt, így a sofőr egyetlen kattintással rögzítheti az út során a festői kilátást a drón perspektívájából.

Screenshot 2024 01 17 at 18.20.25 740x416 1

A DJI-nek már jó ideje van dokkoló mechanizmusa, ám a YANGWANG U8 elektromos terepjáró tetején látható egy kompaktabb változatnak tűnik, amelyet járműben való használatra módosítottak.

Screenshot 2024 01 17 at 17.47.57 740x342 1

A jövőben a BYD tervezi, hogy járműbe integrált drónt épít be a Yangwang márka bizonyos modelljeibe, gyakorlati funkciókat nyújtva, mint például, hogy a drón indítása a forgalmi dugókban történő “útkeresést” révén a sofőröknek tiszta útvonalat találjon.

Legyünk őszinték, ezt a mai navigációs applikációk drón nélkül is tudják…. A drón járműbe integrálása így inkább tűnik egy marketing mutatványnak. Talán a segélyszolgálatok és a mentőszolgálatok számára lenne értelme az ilyen rendszereknek.

Szólj hozzá