Hírek

Hurrikán után – drón segítheti a helyreállítást

A Surfside Beach a kaliforniai Seal Beach városában, a Surfside Colony zárt lakóközössége előtt található. A Surfside Beach az Anaheim-öböl bejáratától délre fekszik. A Surfside Bowl néven ismert szörfözési terület a mólónál található. A Surfside Beach az US Army Corps of Engineers segítségével folyamatos harcot vív, hogy megmentse érintetlen strandját az eróziótól, amely az alacsonyan fekvő otthonokat is veszélyezteti a téli viharoktól.  A kedvelt Surfside móló, amely a Matthew hurrikán áldozata lett több mint hét évvel ezelőtt, újranyitás előtt áll.

molo

A kisebb szerkezeti problémák miatti aggodalmak arra ösztönözték a városi tanácsot, hogy új technológiai megközelítést fontoljanak meg. Nevezetesen, hogy drónt használnak egy átfogó ellenőrzéshez. Ez pedig a móló LiDAR szkennelését jelenti egy drónról. Ez az innovatív technika körülbelül 50 millió fénykép rögzítését jelenti, hogy létrehozzon egy részletes 3D modellt a mólóról.

Ez a szkennelés olyan részleteket tárhat fel, amelyek szabad szemmel láthatatlanok, és példa nélküli betekintést nyújt a móló állapotába. Robert Krouse polgármester hangsúlyozta, hogy bár a móló úgy van kialakítva, hogy ellenálljon a hurrikán erejű szélnek, a kisebb építési hibák kezelése létfontosságú a jövőbeni garanciális igények szempontjából. A LiDAR szkennelés becsült költsége körülbelül 17 000 dollár. A munka után várhatóan már áprilisban újra megnyithat a móló.

 

Szólj hozzá