Drónok kora

Hatalmas drónshow az Euróvíziós Dalfesztiválon

Az Egyesült Királyság eddigi legnagyobb egyhelyszínes drónshowját tartották Liverpoolban, összesen 624 drónt repült a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál nyitóünnepségén.

Screenshot 2023 05 08 2.06.43 PM

Több mint 40 000 ember volt szemtanúja a 90 perces koncertnek a St George’s Hallban, amelyen olyan zenei legendák léptek fel, mint a The Lightning Seeds, az Atomic Kitten és a The Real Thing.

A 624 drón alkotta formációt az SPH Engineering Drone Show rendszerével irányították. A két 4 perces műsorból álló drónshowban életre keltették például Ukrajna nemzeti madarát (fehér gólya) és Liverpool szimbolikus mitikus állatát (liver bird).

„A Celestial által az Eurovíziós Dalfesztiválon repített 624 drón lenyűgözően bemutatta a dróntechnológia képességeit. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhattunk egy ilyen látványos eseményhez, és megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk a National Lottery Big Eurovision Welcome-nak. A bemutató tökéletesen sikerült és megmutatta, hogyan lehet drónokat használni lenyűgöző vizuális effektek létrehozására, amelyek szórakoztatják és inspirálják az embereket az élet minden területén” – mondta Alex Levandovskiy, az SPH Engineering Drone Show Technology részlegének vezetője.

Az SPH Engineering Drone Show Technology egy átfogó szoftvermegoldás drónbemutatók létrehozásához. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összetett 3D animációkat készítsenek, valós időben szinkronizálják a drónokat, és egyetlen felületről kezeljék a teljes műsort. A szoftver a drónok széles skáláját támogatja, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testreszabott műsorokat készítsenek bármilyen alkalomra vagy eseményre.

Szólj hozzá