Hírek Ipari drónok

Hamarosan indul az ipari drónok virtuális expója

A Commercial UAV Expo Americas kiállítást, ami egy ipari drón expó, évek óta megrendezik az Amerikai Egyesült Államokban, az idén azonban sok más rendezvényhez hasonlóan ez az esemény is átkerült a virtuális térbe. (Nemrég adtunk hírt arról, hogy a DJI Airworks 2020 is az interneten volt követhető.)

Commercial UAV Expo 2018

Commercial UAV Expo 2018 (Forrás: expouav.com)

A két hét múlva kezdődő kiállításon 43 világszinten jegyzett dróngyártó jelenik meg, és mutatja be legújabb technológiai megoldásait – repülőgép-kereteket, alkatrészeket, szoftvereket és szolgáltatásokat, valamint végpontok közötti megoldásokat – a közönségnek.

És hogy pontosan mely drón-gyártókkal, forgalmazókkal lehet majd találkozni?

A szervezők18 új kiállítót regisztráltak, és arra számítanak, hogy az esemény a virtuális tér miatt még inkább nemzetközivé válik, mint a korábbi években, hiszen az érdekeltek akár más kontinensekről is utazás nélkül csatlakozhatnak.

Az előadók között a szerepelnek olyan drónórások képviselői, mint a Parrot, DJI, ugyanakkor lesznek a dróniparon kívül álló felszólalók is, például az amerikai kormány és számos egyetem képviselői, a CNN Air és az Uber vezetői. A kiállítók között az itthon is ismertebb márkák közül megtalálható többek között az Autel Robotics, a DJI, a Pix4D és a Yuneec.

Amit az ipari drónok expójáról még tudni érdemes

A rendezvény 2020. szeptember 15-én indul.

A korlátozott belépő ingyenes; ez hozzáférést biztosít a virtuális szabadtéri repülési és tecnológiai bemutatókhoz, a járványkorszak drónos szállításairól és a nők dróniparban betöltött szerepéről szóló panelbeszélgetésekhez, és számos neves előadó beszédéhez.

A teljes konferencia eléréséhez külön belépőt kell váltani, amivel megnézhetők a plenáris előadások és számos szekcióülés. A programterv Commercial UAV Expo Americas oldalán érhető el.

Szólj hozzá