Hírek

Félszáz ember két napig kereste… egy drón 5 perc alatt megtalálta az elkóborolt pónilovat

Félszáz ember két napig kereste, majd egy drón bevetése után öt perc alatt megtalálták azt a pónilovat, amely lovasát ledobva elszabadult Angliában. A BBC nem először adott hírt a Drone To Home nevű civil szervezethez köthető akcióról. 

cropped DroneToHome Favicon

Az angliai Leicester megyében található Syston város közelében már két napja több mint félszáz ember kereste azt a pónilovat, amelyik ledobta a lovasát és elkóborolt. A Twinkle nevű póni felkutatására önkéntesekből verbuválódott csapat a közeli erdős területeket kezdet átfésülni. A Drone To Home nevű civil szervezet hétfőn csatlakozott a kereséshez, majd alig öt perc leforgása alatt meg is találta a lovat. Az állat egy folyó partján álldogált a vízben, és úgy tűnt nem tud onnan mozdulni. A katasztrófavédelem emberei ezután csónakkal közelítették meg óvatosan az állatot és így fogták be.

Drone To Home civil szervezet nem először kerül be a hírekbe sikeres állatmentései révén. A szervezet azért jött létre, hogy több embernek segítsen megtalálni szeretett kutyáját. 2021 óta egy Whatsapp csoporton keresztül már több száz önkéntessel segít drónokkal állatokat keresni.

cropped DroneToHome 2

A Drone To Home egy egyedülálló képzési kurzussal rendelkezik, amelynek célja, hogy több drónkezelő segítse a jótékonysági szervezetet a piacon jelenleg kapható egyik nagy teljesítményű drón használatával.

A jótékonysági szervezet büszkén az első női drónkezelőjére is, aki jelenleg a képzésen vesz részt. A hölgyek a drónok üzemeltetőinek mindössze 4%-át teszik ki az Egyesült Királyságban, és a Drone To Home ezen is változtatni kíván.

 

Szólj hozzá