Drónok kora

Felemelkedés – Hogyan alakítják át városainkat a drónok

Hogy a drónok átalakíthatják a mindennapjainkat, azt sokan természetesnek veszik. Abba már kevesebben gondolnak bele, hogy városaink képére, sőt az építészetre is komoly hatással lehetnek. A légi szállításhoz tetőtéri leszállópályák, parkolók, feltöltőhelyek kellenek, de az épületek oldalán is szükség lesz fogadóállomásokra, ahol átvehetjük majd az árukat. De mennyi az esélye annak, hogy ilyen komoly változásokat hozhatnak a drónok? És vajon mikor jön el ez az új világ?

A Budapesti Építészeti Filmnapok egyik, számunkra legérdekesebb színfoltja a „Felemelkedés – Hogyan alakítják át városainkat a drónok” (UK, 2018, 18’ R: Marcus Fairs and Oliver Manzi) című film, melyet 2018. március 10-én 18 órától vetítenek a Toldi moziban, e kérdésekkel foglalkozik.

2018-ban az emberi történetekbe ágyazott kortárs építészettel és dizájnnal foglalkozó alkotásokkal várja a közönséget a Filmnapok sorozata, amelyet március 7. és 10. között tartanak. A seregszemlét idén Apokalipszis később szlogennel rendezi a Kortárs Építészeti Központ.

A Budapesti Építészeti Filmnapok programjáról további információ a rendezvény weboldalán érhető el.

Szólj hozzá