Drónok kora Hírek

Ez ám a verseny: Forma1-es autó, Tesla Model S és a világ leggyorsabb drónja

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy″ Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

Az esős időjárás ugyan kissé hektikussá tette a felkészülést, viszont a végeredmény egy olyan látványvilág, amely alapjaiban megváltoztathatja a Formula-1 nézői élményét. A frissen közzétett videón megtekinthető a világ első megszakítás nélküli FPV-felvétele, amelyet egy olyan kézi vezérlésű, egyedi építésű drónnal, a Red Bull Drone 1-nal készítettek, amelyet kifejezetten arra a kihívásra terveztek, hogy több mint 300 km/órás sebességgel lépést tartson a világbajnok legújabb versenyautójával.

Max Verstappent lenyűgözte a technológia: „Nem tudtam, hogy vezetés közben követett engem, és néhány helyen nagyon közel volt hozzám, szóval nagyon jó látni a felvételt.”

Shaggy és a fejlesztők hatalmas potenciált látnak a drón kamera technológiájában – az eszközre még további tesztelések várnak, hogy kiváló minőségű live streamre is használhassák.

A Tesla Model S Plaid : Az elektromos járművek technológiájának csodája, a Tesla Model S Plaid három villanymotorral működik, amelyek elképesztő 1020 lóerőt és 1420 Nm nyomatékot adnak le. 2,2 tonnás tömege ellenére elektromos teljesítménye a csúcskategóriába emeli, az ára is ott mozog: 115 000 font.

Red Bull Camera Drone : A holland drónfejlesztő által készített drón egy technológiai remekmű, amelyet úgy terveztek, hogy lépést tartson a Forma-1-es autókkal. Rendkívüli teljesítmény/tömeg aránnyal jellemzi: valamivel 1 kg alatti súlya és 5 lóerős teljesítménye van.

A drón elképesztő 7 másodperc alatt teljesítette a negyed mérföldes versenyt, új etalont állítva az eseményre. A csúszós pályaviszonyok által érintett Tesla 10,5 másodperc alatt ért át a célvonalon, bemutatva a környezeti tényezők hatását a nagy teljesítményű elektromos járművekre.

A Tesla erőteljes indulása ellenére a drón mozgékonysága és gyorsulása már a kezdetektől nyilvánvaló volt.  A drón 7 másodperc alatt teljesítette a negyed mérföldes versenyt, új rekordot állítva így fel. A csúszós pályaviszonyok mellett a Tesla 10,5 másodperc alatt ért át a célvonalon.

A Red Bullnak és a holland Drone Gods-nak több mint egy évbe telt egy olyan drón létrehozása, amely kétszer gyorsabban tud felgyorsulni, mint egy F1-es autó, mindössze 4 másodperc alatt éri el a 300 km/h-t 350 km/h feletti végsebességgel.

Szólj hozzá