Hírek Ipari drónok

Egy hét múlva nyitja meg kapuit a PREGA konferencia

A digitális, precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságáról beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Veresegyházán. Feldman Zsolt a február 18-19. közötti, hatodik Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás (Prega) beharangozó sajtótájékoztatóján, a Veresi Paradicsom Kft. üzemében hangsúlyozta, hogy a világban “gőzerővel halad” a precíziós gazdálkodás alkalmazása.

prega

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az átállás a precíziós gazdálkodásra fokozatosan, egyfajta tanulási folyamat mentén zajlik, így a kisebb vállalkozások is eséllyel vesznek részt benne. A termelők jól felfogott üzleti érdekükben átalakítják gazdaságukat az új technológiák alkalmazására, amelyek piaca 5-10 százalékkal bővül évente.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára a sajtótájékoztatón a magyar mezőgazdaságban meglévő növekedési potenciálról beszélt, amelynek kiaknázásához szükség van a digitalizációra is.

Az idei PREGA konferencián 150 precíziós gazdálkodási, agrárinformatikai előadás várja a látogatókat. A rendezvény mottója: adatalapú döntések – fenntartható gazdálkodás. Ez a téma az elmúlt hónapok időjárási “rekordjai”alapján egyre időszerűbb, hiszen a digitalizáció eszközeivel kisebb környezetterheléssel növelhető a mezőgazdasági termelés hatékonysága.

A konferencián több szekcióban is számos előadás hallható majd drón-témában, így szó lesz többek között drónszabályozásról, egyedi fejlesztésű drón és permetezőrendszerek gyakorlati tapasztalatairól, a drónok mezőgazdasági alkalmazási területeiről és a drónos növényvédelemről.

A PREGA konferencia küldetése, hogy kifejezetten az agrár-digitalizációban résztvevő szakembereknek, gazdálkodóknak legyen a találkozóhelye, inspirációs közege, tudásmegosztási platformja. A konferencián és a kiállításon láthatóvá válnak a már elérhető termőhely-, vagy haszonállat egyedspecifikus, valamint robotikai, szenzoralapú, mesterséges intelligenciára épülő technológiai megoldások.

Forrás: MTI, PREGA sajtóközlemény

Szólj hozzá